Діти з особливими потребами у супроводі асистентів-волонтерів пізнавали світ по-особливому

Впродовж кількох тижнів, з 4 по 21 вересня, 43 особи з розумовою неповносправністю громадської організації «Лярш-Ковчег» у супроводі волонтерів-асистентів брали участь у чотирьох навчальних пізнавально-відпочинкових виїздах під гаслом «Пізнаємо світ по-особливому». Захід відбувся за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради.

«Усі члени спільноти полюбляють і дуже очікують на час так званих «ляршівських таборів» (виїздів), адже для друзів (так називають в «Лярш-Ковчезі» осіб з розумовою неповносправністю) це завжди нагода зрости у власній самостійності, відкрити для себе красу нового незнайомого міста, познайомитись з новими людьми; для асистентів та волонтерів це гарний досвід спільного перебування з особами неповносправними, а батьки – просто щасливі, що їхніх дітей люблять інші люди, вони отримують вільний час для себе, поки діти, які потребують опіки, знаходяться на відпочинку», - повідомили координатори проекту громадської організації «Лярш-Ковчег».

Цього року захід «Пізнаємо світ по-особливому» відбувся в Моршині. Незважаючи на мінливу вересневу погоду в часі першого заїзду, практичні заняття з розвитку нових побутових навичок учасники поєднували з прогулянками. Разом з друзями асистенти відвідали Мармуровий палац і пташиний двір, ходили дивитись на оленів в місцевому лісі та на озеро, дихали свіжим повітрям у сосновому лісі та пили цілющу моршинську водицю.

«На підтримку заходу громадської організації «Лярш-Ковчег» передбачено кошти в бюджеті міста в сумі 29 тис. грн. Підтримку надано в рамках календарного плану заходів управління соціального захисту на 2015 рік. Ми раді вітати соціальні ініціативи, направлені на соціальну реабілітацію та суспільну адаптацію», - зазначив в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: