У Львові представлять історію стосунків Риму і Східних Церков

У середу, 30 вересня 2015 року, о 19.00 год. під час VIII Екуменічного соціального тижня у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбудеться презентація книги Вільгельма де Фріса «Рим і Патріархати Сходу». Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

У праці відстежено розвиток відносин між Римом і християнським Сходом, докладно описано численні спроби єднання, їх успіхи і невдачі. Особлива увага приділяється давнім патріархатам Сходу, латинській Константинопольській Імперії, уніям коптів, сирійців, ассирійців, румунів. Розглянуті також Берестейська, Ужгородська та Хорватська унії.

Українське видання книги є результатом співпраці двох видавництв: Свічадо та видавництва УКУ. Участь у презентації візьмуть: о. д-р Іван Дацько – президент Інституту екуменічних студій УКУ, професор Олег Турій – проректор із програмного розвитку УКУ, о. д-р Юрій Саквук – керівник Пасторального відділу УКУ.

Як зазначають організатори заходу, ця книга показує, як формувалася і змінювалася позиція Риму щодо проблем, зумовлених існуванням у рамках Вселенської Церкви самобутніх Східних Церков, а також способи і засоби, якими римські архиєреї намагалися ці проблеми розв’язати.

Джерело: http://velychlviv.com/.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: