Чекову вручили Грамоту Львівської обласної ради

Начальник управління з гуманітарних питань Львівської обласної ради Ірина Хороших привітала Юрія Чекова з ювілеєм та вручила йому Грамоту Львівської обласної ради. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОР.

У день своїх уродин Юрій Чеков зіграв на сцені Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької головну роль у виставі "Знак у вікні".

Численні друзі та шанувальники таланту ювіляра зібралися в цей день у театрі, щоб привітати його.

Від імені голови обласної ради Петра Колодія та депутатського корпусу обласної ради Юрія Чекова з ювілеєм привітала начальник управління з гуманітарних питань Львівської обласної ради Ірина Хороших.

"Львівська обласна рада давно знає Юрія Чекова, не раз запрошувала його в якості ведучого на заходи. Він також є членом журі обласного фестивалю-конкурсу "І слово, і пісня, Матусю, Тобі!", який вже 10 років поспіль проходить під егідою Львівської обласної ради.

Пане Юрію! Дозвольте подякувати Вам за Вашу невтомну працю і від імені Львівської обласної ради вручити Грамоту”, - сказала Ірина Хороших.

Довідка

Че́ков Юрій Петрович (29 вересня 1970 р., с. Старий Яричів, Кам'янка-Бузький район, Львівська область) – український актор, Заслужений діяч мистецтв України (2013), помічник художнього керівника НАУД театру ім. М. Заньковецької.

1994-1998 – Юрій Чеков вступив на акторське відділення вокального факультету Львівського вищого державного музичного інституту ім. Миколи Лисенка (курс Богдана Козака) та Львівське державне культурно-освітнє училище (режисерський факультет). Від 1996 р. він очолив самодіяльний народний театр у м. Кам’янці-Бузькій, де організовує і режисирує свята і ставить вистави: «Мина Мазайло» і «Народний Малахій» М. Куліша, «Гайдамаки», «Посланіє», «Євангеліє від Тараса» за Т. Шевченком (власна інтерпретація), «Візит літньої пані» Ф. Дюрренматта, «Безсмертний дотик до душі» Л. Костенко, «Сни Марії, жінки з Магдали» Н. Давидовської, «Марія» (інсценівка роману М. Слабошпицького «Марія Башкирцева»), «Нестрашний суд» В. Герасимчука.

2002 – 2004рр. – помічник режисера у НАУД театрі ім. М. Заньковецької, від 2004 р. – помічник художнього керівника театру. Від 2004р. викладає акторську майстерність на кафедрі театрознавства та акторської майстерності факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. І. Франка. Як актор НАУД театру ім. М. Заньковецької Юрій Чеков дебютував у 2008р. у ролі Іонича («Іонич», А. Чехов; режисер Алла Бабенко). Вистава отримала Гран-прі фестивалю «Чеховські сезони у Ялті» у 2008 р.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: