Львівські студенти розпочинають акцію до 25-річчя Революції на граніті

У п’ятницю, 2 жовтня, студентська молодь Львівщини розпочинає акцію приурочену до 25-річчя протестного руху "Революція на граніті". Захід триватиме понад два тижні, з 2 до 17 жовтня, на площі перед головним корпусом Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Як розповіли організатори заходу, упродовж цих днів заплановано кінопокази, фотовиставки, благодійний аукціон та бардвечір. Також відбудеться реконструкція наметового містечка часів "Революції на граніті".

На переконання організаторів, Революція на граніті стала великим стрибком до здобуття нашої Незалежності.

"Ми хочемо показати те, що молодь може щось змінити в житті країни на краще, - розповів голова правління Студентського братства Львівщини, координатор заходів до відзначення річниці революції Борис Пошивак. - Під час запланованих нами акцій будуть продемонстровані події від Революції на граніті до Революції Гідності".

Довідка:

"Революція на граніті" – це перший масовий виступ студентів, акція ненасильницької громадянської непокори, що тривала з 2 до 17 жовтня 1990 року. Стрижнем протестів стало голодування київських студентів. Результатом стало прийняття ВР УРСР постанови, яка передбачала задоволення всіх вимог студентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: