На посаду мера Львова претендують 10 кандидатів

Львівська міська виборча комісія зареєструвала 10 кандидатів на посаду мера Львова. 
30 вересня завершилося висунення кандидатів в мери і депутати місцевих рад, останній термін їх реєстрації - 1 жовтня.
Якщо імена більшості кандидатів були відомі заздалегідь, то претенденти на крісло мера Львова в особах Олега Баляша від партії "Наш край", Віктора Галасюка від "Радикальної партії Олега Ляшка", Ігоря Зінкевича від "УКРОП" та Оксани Жолнович від "Сили людей" стали сюрпризом для львівян та гостей міста.
Крім того, на посаду міського голови претендують Ігор Васюник, Володимир Гірняк, Дмитро Добродомов ("Народний контроль"), Руслан Кошулинський ("Свобода"), Оксана Юринець ("Блок Петра Порошенка") та діючий мер Андрій Садовий ("Самопоміч"). Останній, до речі, обіймає цю посаду з 2006-о року - отже, вже дев`ять років.
Виходить, що з жодною партією не асоціюються Васюник та Гірняк. Усі претенденти народилися у Львові чи Львівськй області та живуть у Львові, крім Галасюка - корінного мешканця Дніпропетровська.
Серед десяти кандидатів - дві жінки, причому обох звуть "Оксана": Жолнович та Юринець.
Вибори мера Львова відбудуться разом з виборами до інших місцевих органів влади 25 жовтня 2015 року. Вперше  вибори мерів великих міст пройдуть у два тури. Голів міст з населенням більше 90 тисяч (Львів відповідає цьому показнику) обиратимуть абсолютною більшістю, тобто 50% + один голос.
Кандидати на посаду міського голови Львову після старту виборчої кампанії повинні будуть сплатити заставу у розмірі 28 361 грн. згідно з постановою ЦВК №170.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: