Новороздільська міська комісія відмовила двом партіям у реєстрації

1 жовтня в останній день реєстрації кандидатів у депутати у міську раду Новороздільська міська виборча комісія відмовила у реєстрації двом політичним партіям – “Демократичний альянс” та “За конкретні справи”.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, політична партія “Демократичний альянс”, отримала відмову в реєстрації, через те, що під час конференції, яка проходила 30 вересня, не змогла визначитись зі своїм першим номером. Відповідно в виборчому списку кандидатів, поданому представником партії до Новороздільської міської виборчої комісії, не був вказаний перший номера, що і послужило відмовою у реєстрації.

Натомість, політична партія “За конкретні справи” під час проведення партійної конференції порушила регламент, офіційно не оголосивши список кандидатів на конференції. Зі слів головуючого на конференції: “Ми всі і так добре знаємо наших кандидатів, тому пропоную почати процес голосування за них”. За інформацією, отриманою спостерігачем мережі ОПОРА, представники партії вже звернулися до суду на незаконні дії комісії, яка, на їх думку, безпідставно відмовила у реєстрації виборчого списку від кандидатів.

Нагадаємо, що стаття 41 ЗУ «Про місцеві вибори» визначає порядок реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному окрузі, зокрема – подання повного комплекту документів. Загальний порядок висування кандидатів місцевою організацією партії визначено у ст. 37. Пункт 1 гласить, що висування кандидатів місцевою організацією партії проводиться на зборах (конференціях) цієї організації у порядку, визначеному статутом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: