«Думаю, вас не треба переконувати, що я не козел…», - депутат від "Самопомочі" у Трускавці переконував вчителів за нього голосувати

Так креативно розпочав агітаційну промову Андрій Кульчинський у колективі навчально-виховного комплексу «ЗСШ №2- гімназія» напередодні професійного свята освітян.

Власне, з цієї нагоди пан головлікар й завітав до школи - привітав вчителів й, зпрезентувавши фотоапарат, наголосив: недешева річ, навіть я не можу собі такий дозволити. Не посоромившись натякнути на ціну подарунку, кандидат від «Самопомочі» вкотре підтвердив: бюджетної зарплатні аж ніяк недостатньо для ведення виборчої кампанії на широку ногу, тому її потужно фінансують місцеві олігарчики.

Мабуть, розуміючи, що його передвиборчий спіч дещо не в тему святковому настрою освітян, Андрій Кульчинський говорив недовго, свою програму дій викладав просто й доступно, не заморочуючись термінами, як то кажуть, на хлопський розум. Без жодних ліричних відступів, уже уявивши себе у кріслі міського голови, Кульчинський почав з обіцянок: він поверне Трускавцю славу міжнародного курорту. Агітатор не вдавався в деталі, тому незрозуміло, що саме малював у своїй уяві. Виглядало на те, що Кульчинський не в темі, бо вже сьогодні наше місто-курорт є міжнародним, адже до Трускавця приїздять на відпочинок представники з понад 60 країн світу.

Наступний аргумент Кульчинського прозвучав так: «За чотири роки я зробив лікарню – зроблю й місто». Не хочеться вже котре нагадувати, що ремонтні роботи у цьому медичного закладі та придбання нового обладнання відбулися завдяки бюджетному фінансуванню, більше 5 млн. грн. було виділено впродовж останніх років. Та й «зробив» лікарню Кульчинський вибірково, провівши ремонти у хірургічному та урологічному відділеннях, на базі яких було відкрито центр малоінвазивної хірургії. У чиїх кишенях осідають кошти від його діяльності – тема окремої розмови.

Ну а вершиною популістських висловлювань кандидата, який того дня явно був в ударі, стала фраза: буду мером – усі кошти з бюджету йтимуть у вашу школу! «Тут Остапа понесло, - так, пригадується, описували міфотворчість шахрая Остапа Бендера автори відомого твору «Дванадцять стільців». Для тих, хто не в темі, Андрій Кульчинський очолює батьківський комітет школи №2, тож старався на всі сто ліпити з себе образ доброчинця. А як же у такому випадку інші освітні заклади, самі себе забезпечуватимуть?І що ж тоді кандидат від «Самопомочі» обіцятиме, навідавшись й туди зі своїми передвиборчими промовами ?

А взагалі така «батьківська» турбота Кульчинського про освітню галузь є показухою. Андрій Богданович щедро роздає подарунки, робить косметичні ремонти у школах, але коли справа доходить до розподілу бюджетних коштів – завзято перетягує ковдру на очолювану ним міську лікарню, або ж на свій виборчий округ. Наведемо приклад: наприкінці січня цього року, коли так звані опозиційні депутати на сесії міської ради намагалися проштовхнути свій бюджет розвитку міста, саме Кульчинський грав головну скрипку. Процесом «кому дати, кому не дати» керував на повну. Фінансування відділу освіти тоді зменшили на 320 тис. грн., кошти було забрано з придбання комп’ютерних класів, а також із співфінансування для участі в обласному конкурсі мікропроектів. А це були важливі речі: реконструкція теплопостачання, утеплення фасадів навчальних закладів, благоустрій дитячих садків. Завідувачу відділу освіти Михайлу Шубаку довелося просто-таки відвойовувати ці кошти у депутатів, проте, за пропозицією Кульчинського, фінансування на капітальні видатки для закладів освіти все ж було зменшено майже на 170 тис. гривень.

Аналогічно склалася ситуація і під час останнього сесійного засідання, де до порядку денного якого було внесено понад 30 питань. Серед них – земельні, у тому числі й затвердження землевпорядної документації для військових АТО, й інші, яких назбиралося чимало, бо депутати напередодні виборів ігнорують сесійні засідання. На розгляд депутатів виносилося також внесення змін до міського бюджету. Як відомо, з 1 вересня уряд збільшив розмір мінімальної зарплатні, відповідно зросли державні субвенції для медичної та освітянської галузей, на суму яких необхідно збільшити надходження й видатки з міського бюджету.

Сесія вчергове не відбулася – не назбиралася необхідна кількість депутатів для кворуму, Кульчинський явився, але не зареєструвався, тобто був у якості вільного слухача, рішення приймати не мав наміру. Коли присутні у залі атовці, яким вже уривався терпець від бездіяльності депутатів, які ніяк не можуть проголосувати за потрібні їм документи, почали активно висловлювати своє невдоволення – Кульчинський вловив момент і в черговий раз вирішив пропіарити себе коханого. Пан депутат запропонував скликати позачергову сесію, на якій розглянути одне єдине питання – погодження ділянки для будівництва багатоквартирного будинку для учасників АТО. Тоді, мовляв, ні у кого з депутатів не буде заперечень – і справа зрушиться з місця. Йому опонуваав керівник фінансового управління Микола Федоричак – якщо не будуть проголосовані зміни до бюджету, то медики й освітяни залишаться без зарплатні. На що Кульчинський відмахнувся – і почав збір підписів серед колег на підтримку своєї пропозиції. Що йому зарплатня для бюджетників - вибори ж бо на носі, треба заручатися симпатіями трускавчан.

Позачергова сесія все ж скликається у вівторок, 6 жовтня, відповідно до розпорядження міського голови Руслана Козира, до порядку денного окрім затвердження землевпорядної документації для атовців, внесено й інші земельні питання, а також зміни до бюджету. Її засідання стане лакмусовим папірцем і засвідчить, хто насправді дбає про інтереси міста. А хто керується своїми меркантильними інтересами, гордо величаючи себе некозлом.

І на завершення – ще один штрих до портрету кандидата від «Самопомочі», який, переконана, викличе інтерес у трускавецьких освітян. Останнім часом ширяться чутки, що портфель головного освітянина міста Кульчинський пообіцяв своєму давньому товаришу Володимиру Чапському. Те, що ці чутки мають під собою підгрунття, свідчить той факт, що кілька років тому Кульчинський уже намагався прилаштувати Чапського бодай на посаду директора школи. Не вдалося, тож кандидат у мери пробуватиме надолужити згаяне й виконати дану обіцянку товаришу. Правда, злі язики твердять, що на цю посаду претендує ще один Володимир, який є висуванцем у депутати міськради від тієї ж політичної сиди, що й Кульчинський…

Джерело. Трускавець. Медіа-інформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: