Хто претендує на посаду міського голови у Львові. Огляд кандидатів

Загалом Львівська міська виборча комісія зареєструвала 11 кандидатів на посаду міського голови. Серед них – відомі у Львові політики й нові обличчя. Громадянська мережа ОПОРА зібрала інформацію про кожного кандидата.

Баляш Олег Григорійович, висуванець політичної партії «Наш край», бізнесмен, депутат Львівської обласної ради. Зараз позафракційний, однак у 2010 р. був обраний депутатом від Партії Регіонів, до того був членом ВО «Батьківщина» та був депутатам ЛОР від “Блоку Юлії Тимошенко”.

Васюник Ігор Васильович, народний депутат України, член депутатської фракції Політичної партії “НАРОДНИЙ ФРОНТ”. Кандидатує як самовисуванець, адже попри те, що розпочав свою політичну кампанію задовго до старту виборчого процесу, не став узгодженим кандидатом від БПП «Солідарність» та «Народного фронту», які заявили про спільний похід на вибори. Передвиборчу кампанію будує на месиджі про «два Львова: для туристів і мешканців».

Галасюк Віктор Валерійович, діючий народний депутат України, уродженець Дніпропетровська, висунутий у кандидати на посаду міського голови від Радикальної партії Олега Ляшка. В українському парламенті Галасюк очолює комітет з питань промислової політики та підприємництва. Кандидат був невідомим у Львові до цього часу.

Гірняк Володимир Олегович, генеральний директор ТЗОВ «ЮіК «Правосвіт», діючий депутат Львівської міської ради, висуванець «Громадянської позиції». Активну передвиборчу кампанію розпочав ще на початку літа з візуальної реклами «За Львів з Садовим побореться Гірняк», тепер експлуатується гасло «Гірняк – лідер позитивних змін», кандидат проводить у різний районах міста обговорення стратегії розвитку м. Львова.

Добродомов Дмитро Євгенович, чинний депутат ВРУ, попри те, що на позачергових виборах до Парламенту кандидатував від БПП «Солідарність», тепер позафракційний. На посаду міського голови Львова висунутий ГР «Народний контроль». До того як став депутатом ВРУ, Дмитро Добродомов, був ведучим програми «Народний контроль», яка виходила на телеканалі «ZIK». Метою програми було на остові журналістських розслідувань, викрити та показати незаконні корупційні схеми, якими у власних інтересах послуговується місцева влада. Після того, як «Народний контроль» став політичним проектом, між Дмитром Добродомовим та власником телеканалу «ZIK» виник конфлікт, внаслідок чого, тепер кандидат не має підтримки впливового місцевого медіахолтингу. Більше того, на телеканалі був поширений відеоролик, який вказує на непослідовність кандидата на посаду міського голови у питанні використання візуальної реклами для передвиборчої агітації.

Жолнович Оксана Іванівна, доцент юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, член політичної партії «Сила людей», від якої і кандидатує на посаду Львівського міського голови. Вочевидь, кандидатка не має шансів на перемогу, однак участь у виборах – це додаткова можливість для розбудови та впізнаваності порівняно нової політичної сили, яку вона представляє.

Зінкевич Ігор Володимирович, кандидат на посаду міського голови Львова від УКРОПу. Відомий у Львові як співзасновник громадської організації “Варта-1”, яка під час подій Євромайдану координувала за допомогою соцмереж та радіозв’язку дії автомайданівців та інших активістів. Пізніше, канал використовувався для скоординованого патрулювання вулиць львівською міліцією та громадськими активістами. Вже кілька місяців Ігор Зінкевич працює на посаді спеціаліста штабу міського управління МВС.

Кошулинський Руслан Володимирович, член ВО «Свобода», віце-спікер Парламенту 2012-2014 рр. На посаду Львівського міського голови висунутий ВО «Свобода». Зараз проходить службу у ЗСУ, адже з 4 лютого 2015 р. став учасником четвертої хвилі мобілізації. До того, як став депутатом ВРУ, був головою фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді та найбільш активним критиком дій Андрія Садового та його політики у місті.

Країнський Анатолій Романович, самовисуванець, депутат Львівської міської ради, позафракційний. У 2010 р. був обраний до ради від одного з мажоритарних округів, до листопада 2014 р. член фракції ВО «Свобода». З січня 2015 р. член депутатської групи «Львів європейський», з березня 2015 р – «Громадянська позиція».

Садовий Андрій Іванович, чинний міський голова Львова, лідер партії «Самопоміч». Ще не веде офіційної передвиборчої кампанії, однак присутній на більшості публічних заходів, які проходять у місті. Відповідно до даних різних соціологічних досліджень, він залишається лідером симпатій львів’ян – 45%. Поки важко прогнозувати, чи буде другий тур виборів, однак те, що Андрій Садовий стане його учасником – безсумнівно.

Юринець Оксана Василівна, депутат ВРУ, член депутатської фракції ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”, кандидатує від БПП «Солідарність». Порівняно молодий політик, яка двічі кандидатувала до ВРУ: у 2012 р. від партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка», однак програла вибори Ігорю Васюнику; на позачергових виборах у 2014 р. – була обрана депутатом ВРУ від БПП. Поки активної кампанії не веде, за винятком політичної реклами на зовнішніх рекламних носіях. Оксана Юринець може стати основним конкурентом Андрію Садовому, вона ще не має шансів на перемогу у цій кампанії, однак цілком ймовірно, що вийде у другий тур виборів міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: