У Львові можна буде отримати безкоштовну юридичну допомогу у сфері медицини

Сьогодні, 5 жовтня, у Львові відкриють першу в Україні медико-юридичну клініку, яка функціонуватиме як структурний підрозділ юридичної клініки «Про боно» Львівської комерційної академії. Відкриття відбудеться о 13:30 год. у приміщенні Львівської комерційної академії (ауд. 314), що за адресою: м. Львів, вул. Туган-Барановського, 10. Консультування у клініці розпочнуться вже з 6 жовтня.

Сфера діяльності клініки – правові питання забезпечення прав людини в сфері охорони здоров’я. Окремим напрямом буде надання безоплатної правової допомоги в царині паліативної допомоги.

«У клініці студенти-правники, спільно зі студентами-медиками, під керівництвом викладачів надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації). Сьогодні у нас є чимало інституцій, які покликані надавати безоплатну правову допомогу. Проте родзинкою цієї новоствореної Клініки є те, що мешканці міста та області отримуватимуть допомогу саме з питань права в системі охорони здоров’я, що сприятиме захисту їхніх прав», – зазначила Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного університету імені Данила Галицького.

У межах заходу відбудеться зустріч викладачів та студентів юридичного факультету Львівської комерційної академії і Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького з народним депутатом, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Іриною Сисоєнко.

Також об 11:00 у приміщенні Музею історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина (вул. Кармелюка, 3) відбудеться обговорення реформ системи охорони здоров’я в умовах децентралізації влади, за участю Ірини Сисоєнко, представників Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Українського лікарського товариства у Львові, Комісії з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації, Ради молодих лікарів Львівщини.

Відкриття клініки приурочено до 10 жовтня – Всесвітнього дня хоспісів та паліативної допомоги. Ініціатива створення клініки належить кафедрі медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право». Діяльність провадитиметься у партнерстві з Львівською комерційною академією, Лігою студентів-правників ЛКА, Комунальною 4-тою міською клінічною лікарнею, за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Контактні особи: Сенюта Ірина, тел. 067 670 70 33, Терешко Христина, тел. 067 731 30 35.

Довідка

Клініка створена з метою захисту прав людини у сфері охорони здоров’я і забезпечення практичного сегменту навчання з дисципліни «Медичне право України» студентів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Львівської комерційної академії. У клініці студенти-правники, спільно зі студентами-медиками, під керівництвом викладачів надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: