Українські військові розпочнуть відводити озброєння на Луганщині 5 жовтня

Українська сторона розпочне відведення озброєння у понеділок, 5 жовтня

Про це повідомив речник АТО в Луганській області Руслан Ткачук.

"Очікується, що фізичне відведення озброєння розпочнеться завтра. Першими відійдуть танки. Для них уже визначено маршрути та полігони зосередження", - зазначив Ткачук.

Він запевнив, що вони у повній мірі відповідають міжнародним домовленостям та забезпечують можливість маневру в разі порушення режиму припинення вогню протилежною стороною.

"Окрім цього, на передовій відпрацьовується складна система заміни танків та артилерії на ПТУРи. По-новому визначаються сектори стрільби, вдосконалюється система сповіщення - робиться все необхідне, аби не знизити вогневої потужності", - наголосив речник АТО на Луганщині.

За його інформацією, наразі складаються та узгоджуються з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списки озброєння та бронетехніки. Підрозділи Збройних сил України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання дій, регламентованих доповненнями Мінських угод.

"З відведення озброєння на Луганщині (у командуванні сектору "А" обіцяють, що зроблять це швидше, ніж за 14 діб) розпочнеться почергове відведення бронетехніки та озброєння у секторах "С", "Б" та "М", - додав Ткачук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: