Соціальний мегапроект «Мій тато захищає Україну!» презентували в Польщі

З 1 по 3 жовтня в місті Люблін (Республіка Польща) відбувся щороічний Конгрес ініціатив Східної Європи (КІСЕ). Цього року на Конгресі було зареєстровано більш як 1000 представників з країн Східної Європи. На заході також побували і представники з Львівщини.

Зокрема, органи місцевого самоврядування Львівщини представляла Людмила Олдак, керівник відділу міжнародної технічної допомоги та зовнішніх зв'язків Львівської обласної ради.

В рамках дискусійної панелі на тему «Безпека у Східній Європі» Людмила Олдак представила соціальний мегапроект для дітей учасників АТО і Героїв Небесної Сотні «Мій тато захищає Україну!», ініційований головою Львівської обласної ради Петром Колодієм.

Зазначимо, цей проект активно підтримують партнери із багатьох країн Європи, в тому числі і Польщі. Зокрема, проект підтримали і стали офіційними його міжнародними партнерами представники польського благодійного фонду «Жертвам війни в Україні» та громадської організації «Асоціація сприяння Євроатлантичній інтеграції України «Наш вибір»».

Довідка.

Конгрес ініціатив Східної Європи (КІСЕ) вперше організований в Любліні в 2012 році. КІСЕ є продовженням і розвитком ідеї Конгресу Культури Східного Партнерства, який проводився в Любліні в 2011 році. Тоді діячі мистецтва та культури, представники міністерств, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, наукових кіл та засобів масової інформації з країн Східного Партнерства, Європейського Союзу та інших європейських держав (всього 17 країн) спільно розробили рекомендації щодо культурного співробітництва між країнами Східного Партнерства та ЄС.             Головним завданням після Конгресу стало створення Мережі культурного співробітництва Східного Партнерства. Метою Конгресу є спонукання до ефективного і тривалого транснаціонального співробітництва, зміцнення співпраці в цілях розвитку, інтеграція спільнот, активізація діалогу між органами місцевої та регіональної влади. Також були розроблені Рекомендації в рамках чотирьох програмних областей: «належне управління», «громадянське суспільство», «культура без кордонів», «наука і освіта».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: