У Львові відкрито перший віртуальний передвиборчий проект

Місяць тому портал львівських новин Дивись. Інфо оновив дизайн, а сьогодні презентує передвиборчий проект “Дивись за кого голосуєш”.

Це унікальна розробка, здійснена веб-агенцією “Проун”, – перший подібний проект в Україні. Він адресний, орієнтований виключно на Львів та Львівську область. Водночас технічних можливостей, реалізованих у проекті “Дивись за кого голосуєш”, немає ані в ЦВК, ані в КВУ. Важливо, що проект не втратить своєї актуальності і по завершенні виборів.

Унікальні і нинішні вибори – вони проходять у максимально стиснутий термін: від останнього дня реєстрації кандидатів до 25 жовтня пройде менше місяця. Крім того, це вибори з інакшими виборчими дільницями та округами, ніж попередні. І найбільше зміни виборчої структури торкнулися саме Львівської області. Так, у Львові відомо кілька випадків, коли на одній вулиці зареєстровані два округи з різними кандидатами, і навіть самі мешканці таких вулиць не знають, куди саме їм йти голосувати. З метою максимально посприяти громадянам зробити їхній вибір і створено “Дивись за кого голосуєш”.

Головне у цьому проекті – мапа округів. Зроблена вона на базі Google Maps – найпотужнішої сучасної системи мап з надійним та зручним програмним забезпеченням. Користувачу достатньо лише вказати свою вулицю – і можна буде побачити округи, що знаходяться на ній, та кандидатів, зареєстрованих у цих округах.

Ця унікальна система – мапа всіх округів – залишиться актуальною надовго і може бути використана на наступних виборах. Більше того – подібну систему можна пристосувати як до будь-якого регіону України, так і до країни в цілому. Отже, її можна використовувати і на наступних парламентських, і навіть на президентських виборах.

Між виборами проект “Дивись за кого голосуєш” може виступати інструментом моніторингу за депутатами, обраними народом, та їх діяльністю. Крім того, проект містить безліч корисних посилань: від нового закону про місцеві вибори до інформації про децентралізацію. Зібрані дані про 64 округи, в яких балотуються кандидати до Львіської міської ради, та 84 округи з кандидатами до Львівської обласної ради. Окрема увага приділена кандидатам у мери – розміщені неупереджені досьє на них з інструментом для збору усіх передвиборчих новин про кандидатів.

Також у проекті читач може ознайомитись із достовірною інформацією про кандидатів свого округу та політичні партії, список яких можна можна буде побачити у виборчому бюлетені.

З відкриттям проекту “Дивись за кого голосуєш” мешканці Львова та Львівської області отримали у своє вільне розпорядження інформаційний ресурс європейського рівня.

Принігадно Дивись.Інфо звертається до представників усіх виборчих штабів області та до кандидатів у депутати рад різних рівнів із проханням надсилати актуальну інформацію про себе, а також будь-які зауваження на сторінку проекту та на електронну пошту [email protected].

Фото Serg Bobra

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: