Кандидата від «Самопомочі» звинуватили у адмінресурсі

На виборчому окрузі №11 у Львові було зафіксовано масове знищення агітаційної продукції кандидата у депутати Львівської міської ради Сердюк Ірини, яка балотується від партії «Громадянська позиція». У виборчому штабі Сердюк Ірини вважають, що до таких дій вдався її опонент на окрузі – кандидат від «Самопомочі» Тарас Вітик, котрий, будучи директором КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради, фактично перетворив управління на свій виборчий штаб, спонукавши співробітників працювати на свою виборчу кампанію.

Про це повідомили в штабі Сердюк Ірини.

Згідно із повідомленням, 5 жовтня опівдні мешканці кількох багатоповерхових будинків, розташованих на вулиці Патона (Залізничний район), зафіксували групу невідомих осіб, яка демонтувала та конфіскувала понад 40 банерів кандидата у депутати міської ради Сердюк Ірини. Окрім того, за версією самих жителів, група людей здійснила рейд районом, під час якого зіпсувала фарбою кілька біл-бордів та зірвала зі стендів біля під’їздів агітаційні плакати кандидата.

Зокрема, порушення було зафіксовано мешканцями будинків 19 та 34 на вулиці Патона. Обурені свавіллям, жителі масиву чинили спротив невідомим особам та заважали знімати агітаційну продукцію. Коли невідомі все-таки зняли банери, мешканці перевісили частину з них собі на балкони.

Як повідомили співробітники штабу Сердюк Ірини, з'явившись на місце події, вони з’ясували, що до складу групи «політичних рейдерів» входили чиновники Залізничної РДА, а також працівники КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради, директором якого є опонент Сердюк Ірини, кандидат від «Самопомочі» Тарас Вітик. За їх словами, очолював групу нападників керівник відділу названого управління Микола Гайдик.

У штабі Сердюк Ірини пов’язують знищення агітаційної продукції з активністю кандидатки на окрузі.

«Ймовірно, кандидат від «Самопомочі» злякався Сердюк Ірини, яка вже два місяці веде активну виборчу кампанію, зокрема, провела на окрузі 60 зустрічей, 15 толок, відбудовує напівзруйновані дитячі та спортивні майданчики, а також займається облаштуванням багатьох прибудинкових територій та дворів», – прокоментували ситуацію в штабі кандидата й додали, що демонтаж агітаційної продукції був не єдиним порушенням з боку її опонентів.

Завітавши для з’ясування обставин до «Адміністративно-технічного управління», Сердюк Ірина застала зненацька працівників названого комунального підприємства за заповненням політичних агіток за кандидата від «Самопомочі» Тараса Вітика.

«Це грубе порушення закону про державну службу. Неприпустимо, щоб працівники комунального підприємства замість виконання своїх прямих обов’язків займалися в робочий час агітацією за свого директора. Що це, як не брудне застосування адміністративного ресурсу?» – зазначила Сердюк Ірина.

Журналісти "Гал-інфо" намагалися взяти коментар щодо ситуації в керівника міського штабу "Самопомочі" Андрія Шевчука, проте не зуміли додзвонитись до нього. "Гал-інфо" готове дати можливість висловитися всім зацікавленим сторонам.

Нагадаємо, що передвиборча агітація в Україні регламентується законом України «Про місцеві вибори», який встановлює певні вимоги до розміщення агітаційних матеріалів. Незаконне зривання агітаційних матеріалів карається адміністративною відповідальністю. В разі, якщо порушення здійснює чиновник або працівник місцевого самоврядування, йдеться також про перевищення повноважень.

Галінфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: