У Львові обіцяють збудувати шість нових тролейбусних та чотири трамвайні маршрути

У Львові розширюватимуть мережу електротранспорту. Обіцяють, що впродовж наступних п'яти років трамвай чи тролейбус курсуватиме у кожен спальний район міста.

Ці ідеї – частина стратегії розвитку Львова до 2020 року. В місті планують побудувати шість нових тролейбусних ліній: із вулиці Суботівської до мікрорайону Рясне, від Джорджа Вашингтона-Пасічної і до Медової Печери, з Любінської до терміналу «А» аеропорту, від автовокзалу до торгового центру «КінгКрос Леополіс» і з вулиці Стрийської до ринку «Шувар».

«Якщо ми зараз збудуємо в рамках нашого проекту з'їзд з хуторівського моста – це вже є пряма можливість побудувати нову тролейбусну лінію від «Санта-Барбари», мається на увазі від кільця до вулиці Стрийської», – зазначив начальник ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

В проекті й чотири нові трамвайні гілки. Зокрема, до вулиці Щурата, яка нині, скаржаться місцеві, має не найкраще сполучення. Запланована трамвайна лінія має сполучити вулицю Щурата із мікрорайоном Мазепи, ще одна з'єднає вулиці Княгині Ольги-Наукову та Вернадського (до «Арени Львів»), третя – Сахарова та Коперника і четверта стане продовженням маршруту двійки від Личаківської до Пасічної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: