У центрі Львова висадили маловідомі дерева (відео)

Заради цього зрізали 24 дерева, з яких лише — 14 були аварійними.

Як повідомив у коментарі 032.ua міський голова Львова Андрій Садовий, на проспекті Чорновола зрізали дерева тому, що будуть насаджувати інші дерева, зокрема, буде висаджено близько 40 платанів.

"Знаєте це в лісі дерева самі вмирають. В містах дерева певну кількість років ростуть, а потім їх забирають", — Андрій Садовий

“Це красиві дерева і будуть нові кущі. Знаєте це в лісі дерева самі вмирають. В містах дерева певну кількість років ростуть, а потім їх забирають, нові садять. А на проспекті Чорновола вони були аварійними”, — зазначив Андрій Садовий.

Думка алерголога:

“У нашій зоні дерево платан є менш розповсюдженим, — розповідає головний алерголог Львівщини Анізія Бандрівська. — Це дерево найчастіше росте на півдні, тому воно не є алергеном. На відміну від берези, граба, вільхи, які часто можуть викликати ті чи інші алергічні реакції у людей. Тому добре, що на проспекті Чорновола висаджують саме ці дерева. Адже це буде не лише гарно, а й у мешканців не буде такої кількості алергічних реакцій”.

А що вважає дендролог?

Анатолій Шовган – кандидат біологічних наук, доцент кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Національного лісотехнічного університету України:

«У місті Львові можна побачити алею платанів у Стрийському парку. Це гарні дерева висотою 80 м і 10 м – в обводі. Також вони занесені до червоної книги і є пам’яткою природи. Що стосується впливу на людину, то наукових тверджень щодо розвитку якихось алергічних реакцій немає. Але платани не садять на території лікувальних закладів, оскільки, невідомо достеменних досліджень про ці дерева».

Зазначимо, що платан - це дерево, яке походить з північної півкулі, єдиний сучасний рід родини платанових. У дикому вигляді зазвичай росте у прирічкових та інших вологих районах, хоча відносно стійке до засух. Стовбур дерева має циліндричну форму і може сягати 50 м у висоту і 18 метрів в окружності. Живуть платани більш ніж 2000 років.

https://youtu.be/jc8XjNe1kDc

Нагадаємо, як повідомляв раніше 032.ua, роботи із реконструкції проспекту Чорновола стартували 27 серпня із зрізки дерев.  Серед дерев, які зрізали – 23 тополі та 1 липа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: