Жодного конкурсу на посаду керівника обласної податкової не було, - Андрій Петришин

Підтверджено документально. Кондро і Синютка всіх обдурили. У липні цього року голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка не погодив запропоновану керівником ДФС Романом Насіровим кандидатуру на посаду, а саме Ігоря Кондра.

Повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на Експрес

Як пояснив керманич області у листі на ім'я пана Насірова, запропонована кандидатура Ігоря Кондра не пройшла конкурсу, тому ЛОДА не може погодити цього кандидата.

"Вкотре пропоную вам провести публічний конкурс із залученням громадськості та підтверджую свою позицію погодити будь-яку кандидатуру, яка буде запропонована за результатами відкритого конкурсного відбору", -- написав Олег Синютка у своєму листі.

А нещодавно в ефірі програми "Шустер лайф" Роман Насіров хвалився, що Львівщина стала першою областю, у якій головного фіскала призначили за результатами відкритого конкурсу.

Як з'ясовується, і Насіров, і Синютка пошили у дурні всіх -- і громаду, і активістів, які домагалися призначення відповідального чиновника на конкурсних засадах.

Це випливає з маленького розслідування, яке провів і розповів про нього Експресу адвокат та громадський діяч Андрій Петришин. Він звернувся із запитом до ДФС України стосовно проведення конкурсу на заміщення посади керівника ДФС Львівщини. Так от, у листі за підписом Романа Насірова, котрий отримав пан Петришин, зазначено, що конкурс на заміщення вакантної посади начальника Головного управління ДФС у Львівській області не оголошувався та не проводився! Натомість відбулося лише громадське заслуховування кандидатів, якими подано документи на участь у відборі на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області.

Себто ніякого конкурусу -- ні відкритого, ні закритого. Усіх просто обдурили, призначивши на посаду людину, яка, вочевидь, добряче за це віддячила.

-- Вивчивши низку нормативно-правових актів, я зрозумів: те, що бачила Львівщина 30 липня 2015 року в приміщенні ЛОДА, конкурсом назвати не можна. Це було велике кадрове шахрайство, яке мало обвести довкруг пальця львів'ян, -- каже Андрій Петришин. -- Мені ж ця ситуація не давала спокою, і я звернувся з відповідними запитами до Ігоря Кондра та Романа Насірова, у котрих просив повідомити, коли й де проводився конкурс, які питання ставили конкурсантам, скільки було учасників тощо. Й коли отримав відповідь від Романа Насірова, був шокований -- жодного конкурсу не було. І чиновники змушені це були визнати.

Андрій Петришин з'ясував, що пан Кондро, як зазначалося в листі, був призначений відповідно до положень про номенклатуру. Це при тому, що 30 липня, коли відбувалося так зване громадське обговорення на посаду головного фіскала області, Роман Насіров видає наказ "Про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, віднесених до номенклатури голови ДФС". Ним й регламентується проведення конкурсу на посаду керівника ДФС. Зокрема, створено конкурсну комісію, конкурс передбачає проведення іспитів для кандидатів, порядок їх складання, перелік питань іспиту тощо. Іспити мають бути усного та письмового характеру.

Але у Львові ніякого конкурсу не проводили! Насіров провів цей цирк під назвою нібито відкритий конкурс, знаючи наперед, що Кондро буде керівником за будь-яких обставин.

Андрій Петришин звернувся до окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про визнання конкурсу таким, що не відбувся, та скасування наказу Романа Насірова про призначення Ігоря Кондра начальником Головного управління ДФС у Львівській області.

А великі запитання лишаються і до людей, які називають себе активістами -- ГО "Рабів до раю не пускають", "Економічний
спротив", "Варта-1", "Афганська сотня", "Самооборона" і т.д. Ще недавно вони блокували шинами податкову, заявивши, що без конкурсу жоден начальник податкової в крісло не сяде.

Пан Кондро і пан Синютка довели, що це не так. Пан Кондро став начальником, обвівши всіх довкруг пальця. Ось тільки цікаво, скільки коштує така дивна безпринципність "громадських активістів"?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: