103 будинки у Львовi Міноборони передає мiсту

Цi "кечiвськi" будинки, як їх називають самi мешканцi, нарештi обслуговуватимуть ЛКП. 
Мiнiстр оборони України Степан Полторак та мер Львова Андрiй Садовий пiдписали меморандум про переведення їх у комунальну власнiсть, інформує Дивись.Інфо з посиланням на "Експрес". 
Мешканцi бiльшостi цих будинкiв не один рiк намагалися змiнити балансоутримувача. Проте ця процедура затягувалася.
"Хоч i не вважаю господарювання львiвських жекiв iдеальним, все ж КЕВи виконували свої обов'язки значно гiрше, -- каже Олексiй Вєренцов, голови ГО "Вартовi закону". -- Тепер мешканцi будинкiв, якi перебували у власностi КЕВ, можуть сподiватися, що за якийсь час у них почнуть щось ремонтувати. Крiм того, навiть отримати потрiбнi довiдки в жеку значно легше, нiж у КЕВ. А от мiсту доведеться витратити немало коштiв на змiну документацiї та на те, щоб навести лад у цих будинках. Адже їхнiй стан зараз жахливий. Тому Мiноборони могло б хоч частково компенсувати мiсту витрати
на це. Наприклад, вiддати якiсь земельнi дiлянки пiд зведення нових будинкiв".
До слова, з 1 листопада змiниться система оплати комунальних послуг та електроенергiю (за жовтень) для мешканцiв будинкiв, якi перейдуть iз власностi КЕВ у комунальну. Вiдтепер, сплачуючи за комунальнi послуги та електроенергiю, у рядку "Адресат платежу" потрiбно вказати ЛКП, яке обслуговуватиме будинок. На кожному пiд'їздi вивiсять оголошення з цiєю iнформацiєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: