Обшуки "Свободи": "наїзд" на пам’ять про Євромайдан

Сьогодні зранку в заступників голови ВО "Свобода" Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панькевича проведено обшуки, причому не у справі про події під Верховною Радою 31 серпня цього року, з приводу якого "свободівців" чіпали увесь вересень, а стосовно... подій на Майдані Незалежності 20 лютого 2014 року.
Обшуки пройшли у трьох містах: в Івано-Франківську в квартирі екс-віце-прем'єр-міністра України, заступника голови ВО "Свобода" Олександра Сича, у Бродах на Львівщині – у заступника очільника партії, народного депутата VII скликання, колишнього голови Львівської обласної ради Олега Панькевич та у самому Львові у керівника партійного суду ВО "Свобода", народного депутата VII скликання Ігора Янківа.
Обшук у Сича тривав три години, до Панькевича прийшли з автоматами, у квартирі Янківа виламали двері, а йому самому передали повістку на допит на 16 жовтня в Головне слідче управління Генеральної прокуратури в Києві.
Усім трьом політикам надали ухвалу Печерського суду Києва від 24 вересня цього року, в якій зазначено, що обшук відбувається у справі 20 лютого 2014 року, коли на Майдані розстріляли мітингувальників.
Ранком 20 лютого Панькевич справді був біля готелю "Україна" - допомагав виносити поранених: є і свідки, які можуть це підтвердити, і відповідні фотографії.
Але на 11-у поверсі столичного готелю "Україна", який був однією з точок снайперського обстрілу майданівців, проживав в той період Олександр Сич.
"Очевидно, саме тому думають, що він може володіти якоюсь інформацією, - зазначає прес-служба "Свободи". - Хоча загалом дії правоохоронців більше схожі на морально-психологічний тиск на "свободівців".
"З однієї сторони, я радий, що справи проти вбивць Героїв Небесної Сотні тривають, але форма і ледь не намагання зробити із мене підозрюваного - вельми схоже на очевидне політичне замовлення" - прокоментував Олександр Сич. - Я готовий зробити все від мене залежне, щоби справа про розстріли на Майдані рухалася вперед і всіх винних було притягнуто до відповідальності. Втім, мені дивно, чому це робиться аж два роки по тому - напередодні виборів до місцевих рад".
Послідовність нинішньої влади у тиску на ВО "Свобода" й справді змушує думати про те, що усі ці обшуки та наклепи - лише банальне усунення політичних конкурентів. Особливо ж образливо, що до цієї справи "приплели" й священні події Євромайдану. Пройшло майже два роки, і часу, аби покарати винних, було достатньо.
Бездіяльність навіть у цій очевидній справі - винесенні справедливого вироку тим, хто стріляв у беззбройних громадян у лютому 2014-о року - тепер можна пояснити не лише пасивністю влади та, можливо, тим, що прикривати справжніх злодіїв їй вигідно. Поки справжні злодії на свободі (і, цілком можливо, десь на закордонних віллах), влада використовує необхідність їх покарання як засіб маніпулювання політичними конкурентами! Справді дивно, як і зазначає Сич, що обшуки проводяться в час, коли до місцевих виборів лишилося менше двох тижнів. Тож тиском на "Свободу" думаючим людям влада лише дає зрозуміти, що боїться конкуренції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: