В Україні можуть створити державний фонд розвитку громадянського суспільства

Основні напрями та тенденції державної підтримки розвитку громадянського суспільства на 2015-2020 роки за "круглим столом" нещодавно обговорили у Львові експерти ОБСЄ та представники громадських об’єднань.

Зокрема, учасники дискусії розглянули питання щодо надання державної фінансової допомоги громадським організаціям на конкурсній основі. Йшлось про можливість створення в Україні державного фонду розвитку громадянського суспільства.

Таку пропозиції підтримав й заступник керівника Головного департаменту внутрішньої політики Адміністрації Президента України Олександр Ярема, який також взяв участь в обговоренні.

Основним завданням державної політики у цьому напрямку також повинно стати спрощення умов створення і реєстрації організацій громадянського суспільства. На переконання експертів ОБСЄ, серед можливих кроків – це створення "єдиного вікна" та розширення переліку організацій, які не є платниками податку на прибуток.

Зазначимо, що Круглий стіл "Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні" відбувся у рамках проекту ОБСЄ "Вдосконалення Національної стратегії громадянського суспільства в Україні" за підтримки Адміністрації Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: