14 жовтня Львів відзначить День захисника України

У свято Покрови, 14 жовтня, в Україні відзначають 73-ю річницю створення Української Повстанської Армії та День захисника України. З цієї нагоди у Львові відбудеться ряд заходів.

Урочисті відзначення розпочнуться о 8:30 год молебнем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. О 9:15 год. відбудеться покладання квітів до Меморіалу невідомому воїну УПА, після чого – перехід до Поля Почесних поховань № 67 на Личаківському кладовищі, де буде освячено надгробні плити на могилах Героїв Небесної Сотні. Опісля всі перейдуть до Поля Почесних поховань № 76, де покладуть квіти до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Об 11:00 год. перед будівлею ЛОДА відбудеться щорічна урочиста присяга першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

«Вже традиційно, кожного року на Покрови, 14 жовтня, на День створення Української Повстанської Армії, у Львові ми вшановуємо всіх захисників нашої Вітчизни покладанням квітів та молитвою. Цього року маємо вперше святкування на загальнодержавному рівні Дня захисника України. Традиційна офіційна частина з вшануванням героїв Української Повстанської Армії відбудеться о 9:15 год. на Марсовому полі на вул. Мечникова біля Меморіалу Невідомому Воїну УПА, де буде також піднятий Державний стяг та зачитана присяга вояка УПА.

Тоді перехід до Поля Почесних поховань № 67 на Личаківському кладовищі, де, в рамках офіційних заходів, також буде освячено надгробні плити на могилах героїв Небесної Сотні. Також буде коротенька молитва, після чого перейдемо на поле №76. Долучитися до цих заходів запрошуємо представників молодіжних патріотичних організацій, ветеранів, військових та інші середовища, яким це буде цікаво», - розповів начальник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

Для вдів та дітей, батьки яких загинули на Сході, у другій половині дня у Палаці Потоцьких буде організовано мистецьку програму. З дітлахами проведуть майстер-клас, на них чекатиме солодкий стіл.

Також в рамках відзначення Дня захисника України, 14 жовтня в кінотеатрах відбудеться перегляд фільму «Рейд», який розповідає про рейд українських десантників в тил ворога. Щодо загальноукраїнських акцій, в яких Львів візьме участь, то будуть організовані уроки, на яких навчатимуть плести браслети нескореності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: