У галереї ЛНАМ презентують звітну виставку пленерів «Lviv seasons»

У четвер, 15 жовтня, о 15:00 год у галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття загальної звітної виставки пленеру «Lviv Seasons».

На експозиції будуть представлені твори з чотирьох етапів пленерів, що відбувалися у різних локаціях Львова: І – 29.03.2015 на площі Ринок, ІІ – 17.05.2015 у Стрийському парку, ІІІ – 21.06.2015 у парку-музеї «Шевченківський Гай», IV – 04.10.2015 на Високому Замку.

Всього у пленері взяло участь близько ста художників – студенти, аспіранти та випускники Львівської національної академії мистецтв, Української академії друкарства у Львові, ЛДКДІУМ ім. І. Труша, Львівського вищого професійного художнього училища та ін. художніх навчальних закладів. Цільова аудиторія заходу – молоді художники віком від 15 до 30 років.

На виставці буде представлено понад 70 живописних полотен пейзажного жанру, різноманітних за технікою та стилістикою виконання, сюжетами та форматами, які художники обирали самостійно.

У процесі проведення пленеру відбувалося теоретичне осмислення ключових питань сучасного мистецького процесу, визначалося стилістичне та технологічне різноманіття в живописному арсеналі львівської молоді, а також висвітлювалися головні вподобання львівської публіки, широкого кола глядачів щодо форми, стилістики та творчої манери сучасного пейзажного живопису. Результати дослідження буде викладено в каталозі Першої виставки пленеру «Lviv Seasons», який буде представлено на відкритті виставки.

Куратор проекту – Іван Білан – кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри Історії і теорії мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Організаційний комітет: Соломія Якимів – дизайнер, керівник ГО «МО «Текстура»»; Іванна Назарійчук – дизайнер-модельєр, секретар ГО «Молодь за зміни»; Кирило Білан – дизайнер, мистецтвознавець, Вікторія Гранкіна – голова Студентської ради Львівської національної академії мистецтв.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 38 (подвір’я лабораторного корпусу). Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 16:00 год.Контакти: [email protected], тел.: (032) 253 35 12. Офіційні сторінки у Фейсбук: https://www.facebook.com/galleryLNAM, https://www.facebook.com/lvivartacademy

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: