Львів’ян запрошують на молитовну ходу за мир і Божу мудрість для українського народу

У неділю, 18 жовтня 2015 року, о 15.00 год. у Львові розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Духовенство УГКЦ, миряни та мешканці Львова пройдуть від храму Святого Архистратига Михаїла до пам’ятника Митрополиту Андрею на площі святого Юра.

Захід організовують з нагоди святкування 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Під час ходи учасники молитимуться на вервиці за мир та Божу мудрість для українського народу і її провідників. Очолить ходу Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Це вже вдруге у Львові відбувається така молитва. Минулого року в контексті пам’яті митрополита Андрея всі єдналися у спільній молитві за мир, повідомляє Духовна велич Львова.

«Особливістю цьогорічної молитви є те, що ми проситимемо за посередництвом Богородиці, щоб Господь Бог дарував нам той мир, якого ми прагнемо. Також проситимемо про Божу мудрість, яка є дуже потрібна в часі, в якому живемо. Це мудрість всеосяжна і багатогранна, яка необхідна в кожну сім’ю, родину, суспільство, державу. Особливо попросимо мудрості для всіх наших провідників, які вже в недалекому майбутньому будуть провадити устроєм нашого міста», - розповів капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Розпочнеться хода від храму святого Архистратига Михаїла УГКЦ (вул. Винниченка, 22), далі молільники перейдуть до церкви Успіння Пресвятої Богородиці УАПЦ (вул. Руська, 7), потім за маршрутом: Львівська Архикатедра Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ (пл. Катедральна,1) – Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна,11) – пам’ятник Святому Юрію Переможцю (пл. Григоренка) – Клінічна лікарня Львівської залізниці (вул. Листопадового Чину). Завершиться молитва вервиці на площі святого Юра перед пам’ятником праведному Митрополиту Андрею.

Хода матиме екуменічний характер, адже учасники зупинятимуться біля храму Успення Пресвятої Богородиці Української Автокефальної Православної Церкви, Латинської катедри Римо-Католицької Церкви та біля Гарнізонного храму Української Греко-Католицької Церкви. Загалом, передбачено п’ять молитовних зупинок, під час яких читатимуть Євангеліє та будуть короткі розважання.

Додамо, що молитва відбуватиметься 18 жовтня, у переддень річниці смерті військовослужбовця і пластуна Віктора Гурняка, тож наприкінці заходу молитву про мир і Божу мудрість зачитає Ірина Гурняк, дружина військовослужбовця.

«Таким чином Ірина, як та, яка в особливий спосіб пережила біль і втрату коханої людини, а також втрату миру, буде просити в Господа Бога миру для всієї нашої Української держави, щоб така доля не заторкнула тих, які живі і зараз перебувають в зоні бойових дій. Адже війна ще триває. І якщо все вщухло, наразі, на теренах Східної України, то зараз відбувається війна всередині нас самих. Тому важливо просити про цей внутрішній великий мир та Боже благословення для усіх», - наголосив о. Павло Дроздяк.

Під час молитовної ходи нестимуть Чудотворну ікону Теребовлянської Матері Божої, а після завершення молитви святиню залишать у храмі для того, щоб вірні мали можливість її почитати, перед нею молитися, до неї доторкнутися та просити захисту і омофору.

«Закликаємо всіх, незалежно від погодних умов, прийти і засвідчити свою любов до Господа Бога, любов до свого українського народу та проявити свою небайдужість. А тих, хто не зможе пройти цей шлях і молитву, просимо прийти одразу на площу перед пам’ятником Митрополиту Андрею, щоб у спільній молитві просити у Господа мир і Божу мудрість», - запросив капелан ЛМР о. Павло Дроздяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: