Кандидатів у мери Львова викликали на публічні дебати: поки що ніхто не погодився (відео)

У Львові 18 жовтня в новому корпусі УКУ (вул. Козельницька) організовують публічні дебати кандидатів на посаду міського голови Львова.

Повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на Гал-інфо.

Як пояснив керівник проекту «Детектор для кандидата» (ФРГО ЗУРЦ) Левко Довган, однією із найважливіших ланок місцевих виборів є, безумовно, вибори міського голови.

«Це не лише дотримання норм законодавства, але й активна дискусія в суспільстві. Дебати можуть сприяти демократичним перетворенням в країні та усвідомленому вибору виборців. Окрім того, проект дає можливість кандидатам публічно зустрітися та подискутувати з опонентами. В дебатах можуть взяти участь і громадяни, які будуть присутні під час дискусії», - зазначив він.
Левко Довган додав, що такі дебати вже пройшли у Самборі, Дрогобичі, Стрию, Червонограді, Бродах, Золочеві, Городку. Тепер їх мають намір провести у Львові.

«Усі претенденти отримали запрошення, і ми сподіваємося на їхню участь у дебатах. Ми очікуємо від кандидатів високого рівня відповідальності перед громадою, а також готовності до конструктивної дискусії щодо шляхів розвитку одного з провідних міст України», - сказав Левко Довган.

Водночас він додав, що незважаючи на те, що усі кандидати отримали запрошення на дебати, жоден не підтвердив свою участь у них.

Керівник представництва Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська наголосила, що фонд також підтримує цей проект.

«Маємо ситуацію, коли, з одного боку, кандидати звинувачують виборців у тому, що ті не хочуть розібратися в політичній ситуації, а з іншого - самі ж кандидати не поспішають пройти «Детектор для кандидатів». Ми просимо журналістів і громадських активістів звернутися до кандидатів у мери Львова у соціальних мережах та закликати їх прийти на дебати», - сказала Оксана Дащаківська.
Вона додала, що дебати вестимуть Тетяна Данилюк та Павло Шеремет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: