У п’ятницю стартує свято шоколаду

Цього тижня, 16-18 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться найсолодше свято країни – національне свято шоколаду. Протягом трьох днів Свята найкращі виробники шоколаду України представлять найсмачнішу свою продукцію. Крім того, кожен гість матиме змогу взяти участь у різноманітних майстер-класах від кращих шоколатьє та поспостерігати за змаганнями професіоналів кондитерів-професіоналів та аматорів. Повідомляють організатори свята кореспонденту Дивись.Інфо.

Традиційно в рамках свята відбудеться Чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер». 16 жовтня у Палаці мистецтв змагатимуться за звання кращого кондитера-аматора. Ця подія створена для тих, хто цікавиться кондитерським мистецтвом, шукає натхнення та поштовх для розвитку. Цього року за звання кращого кондитера-аматора змагатимуться 8 учасників.

«Учасники чемпіонату будуть презентувати заздалегідь приготований десерт, обов’язковою складовою якого є шоколад. Чемпіонат кондитерів-аматорів проводиться з метою популяризації кондитерського мистецтва в Україні, створення платформи для обміну досвідом та знаннями, розвитку та експериментів», - розповів Євгеній Сушко, член журі Чемпіонату кондитерів-аматорів.

Особливим заходом Національного Свята Шоколаду буде Національний чемпіонат з кондитерського мистецтва «BISCOTTI chef кондитер», який започаткувала компанія BISCOTTI.

Як повідомила маркетинг директор кондитерської компанії BISCOTTI Наталія Іващук метою проекту є розвиток культури кондитерського мистецтва та популяризації професії кондитера в Україні.

«Чемпіонат відбувається за жорсткими європейськими правилами. Тож наші учасники можуть сміло претендувати на участь у світових кондитерських чемпіонатах», - додала Наталія.

Солодкі змагання професіоналів відбудеться 17-18 жовтня у Палаці мистецтв на головній сцені Свята. Переможець буде нагороджений титулом «Шеф-кондитер BISCOTTI 2015 року».

Цьогоріч на Національному Святі Шоколаду буде задіяна соціальна складова. Відтак, гривня із кожного вхідного квитка на фестиваль буде скерована на оснащення кардіологічного профілю педіатричного відділення ЛОДКЛ Охмадит. Вартість квитка: 25 грн.

На відвідувачів Свята також очікує традиційний Шоколадний ярмарок, майстер-класи від професійних шоколатьє та створення шоколадних скульптур для Шоколадного міста. Окрім цього, кожен охочий зможе власноруч виготовити свою шоколадну свічку разом із майстрами Львівської свічкової мануфактури. Для маленьких відвідувачів шоколадного фестивалю працюватиме «Дитяча шоколадна країна». Також буде встановлено «шоколадні» мистецькі інсталяції: 5-метровий шоколадний млин, гігантська 9-метрова шоколадна коробка цукерок. Розважатиме на Святі маленьких гостей 3-метровий шоколадний ведмідь.

Приємний сюрприз для усіх відвідувачів Національного Свята Шоколаду! Купуй квиток – отримай какао в подарунок!

Організатор фестивалю: компанія «ДікАрт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: