Делегація Львівщини взяла участь у національно-патріотичній акції “Покрова Героїв”

13-14 жовтня 2015 року на Донеччині відбулася Всеукраїнська національно-патріотична акція “Покрова Героїв”, присвячена Дню українського війська. Організатори – Міністерство молоді та спорту України та Донецька обласна державна адміністрація. Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

На Донеччину з'їхалися близько 200 представників із 24 обласних адміністрацій України, які координують напрямок національно-патріотичного виховання, представники громадських організацій, громадські активісти тощо.

Львівщину на цій масштабній події представляли заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Вацеба, головний спеціаліст відділу молодіжної політики облдержадміністрації Тарас Назарків; завідувач сектору молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації Ольга Калиновська; завідувач сектору молоді та спорту Яворівської райдержадміністрації Роман Свистун; представники відділу сім'ї, молоді та туризму Дрогобицької міської ради Мар"яна Поліжак та Юлія Терлецька.

Учасники акції обмінювались досвідом під час роботи у трьох секціях – «Військово-патріотичне виховання» під керівництвом начальника відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Миколи Ляховича; «Національно-патріотичні справи у молодіжній політиці», модератор – в.о. директора Державного інституту сімейної та молодіжної політики Ірина Пеша; а також «Національно-патріотичне виховання у спорті», модератор – начальник управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Під час акції відбулася презентація проекту Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2016 – 2020 роки.

14 жовтня учасники всеукраїнської акції "Покрова Героїв" разом із заступником Міністра молоді та спорту Сергієм Митрофанським та головою цивільно-військової адміністрації Донецької області Павлом Жебрівським взяли участь в урочистому відкритті меморіальної дошки загиблим учасникам АТО в місті Красний Лиман. Відтак в місті, якому повернуто історичну назву Бахмут, учасники всеукраїнської акції "Покрова Героїв" взяли участь у відкритті на фасаді будівлі Артемівського технікуму транспортної інфраструктури пам'ятної дошки на честь підняття у 1917 році у Бахмуті синьо-жовтого прапору. А на місцевому стадіоні "Металург" учасники акції доєдналися до святкового флеш-мобу "Україна - це ми". Разом із учнями та студентами місцевих навчальних закладів в Бахмуті було розгорнуто величезний прапор України. Сергій Митрофанський привітав учасників акції та мешканців міста із святом та відзначив мужність мешканців Донбасу, які протистоять зовнішньому ворогові та захищають кордони України.

“Символічно і правильно, що поговорити про національно-патріотичне виховання напередодні Дня українського війська з’їхалися представники обласних адміністрацій, громадських молодіжних організацій саме на Донеччину – край, який став центром уваги всього світу, де захищали і захищають свою вітчизну тисячі українців. Я гадаю, що це початок доброї традиції, відзначати це свято саме тут”, - зауважив Сергій Митрофанський. Також він вручив подяки Мінмолодьспорту громадським діячам за вагомий внесок у розвиток молодіжної політики.

Також в рамках святкування Дня захисника вітчизни в Артемівську відбувся військовий парад та святковий концерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: