Колодій зініціював зустріч, на якій представники бізнесу зголосилися фінансувати проекти львівських науковців

15 жовтня у приміщенні Західного наукового центру з ініціативи голови Львівської обласної ради Петра Колодія пройшла нарада експертів та підприємців з розробки пропозицій щодо розвитку ПЕК Львівщини.

У своєму виступі Петро Колодій наголосив, що низка нафтових і газових свердловин на Львівщині є збитковими через те, що при видобутку вуглеводнів використовуються старі технології. У зв’язку з цим їхня ціна досить велика. Така ж ситуація і у вуглевидобувній галузі.

"На Львівщині є достатньо сировини, маємо технології видобування, напрацьовані в Західному науковому центрі і в наших університетах. Об'єднавши зусилля науки і виробництва, можемо вийти на зовсім нові показники рентабельності та розв'язати екологічні проблеми", зазначив Петро Колодій.

Також очільник області наголосив: "Львівська обласна рада неодноразово зверталася і до Президента України, і до Верховної Ради України, і до Кабінету Міністрів України з приводу ситуації, яка склалася у вугільній галузі Львівщини. На жаль, ці звернення поки що не дали бажаного результату. Саме тому я зініціював таку зустріч наших місцевих теоретиків і практиків".

Заслухавши звіт про роботу громадської експертної групи з розвитку паливно-енергетичного комплексу Львівщини, керівник компанії "Екопромтех" заявив: "Ми готові інвестувати кошти в науку та реалізовувати низку проектів вже сьогодні".

Під час наступної зустрічі науковці готові подати на розгляд інвесторів перелік проектів, напрацьованих фахівцями Західного наукового центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: