У Львові закцентують увагу громади на проблемах безпритульних

У неділю, 18 жовтня, о 16.00 год. Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з ГО «Народна допомога - Львів» проведе загальноміську акцію «Крокус – ціна життя», яка присвячена Всесвітньому дню бездомності і покликана повернути обличчя громади міста до проблем та потреб безпритульних, з метою пошуку індивідуальних шляхів виходу із кризових ситуацій. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

«Сьогодні безпритульність зумовлена низкою факторів. Це і особистий вибір, втрата житла та можливості заробітку, життєві турботи та проблеми, які не знаходять вирішення, відсутність або невдала реінтеграція в суспільство особи після ув’язнення. Проте із настанням зими ця проблема актуалізується як для особи без постійного місця проживання, так і для громади в цілому. Щоб врятувати життя, місту необхідно задовольнити базові потреби людини на вулиці – харчування та сон. Та дуже часто вчасно надана допомога стає свідомим та відповідальним вибором кожного пересічного мешканця. Не пройти повз, поінформувати, допомогти – це ті складові, які стають наріжним каменем відповідального суспільства у побудові свого майбутнього», - розповідає Оксана Рубай, в.о.директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час заходу організатори, активісти громадських організацій, небайдужі львів’яни спільними зусиллями висаджуватимуть цибулини квітів крокусу, як символ безпритульності, надії та відродження.

«Квітка шафрану, знаного в народі як крокус, обрана для акції не випадково, адже саме вона щороку зимує під снігом та відроджується навесні, коли інші рослини ще навіть не випустили листя. Та попри те, крокус, незважаючи на лютий мороз, все ж знаходить життя, натомість людина, яка мешкає на вулиці, може його втратити. Ми прагнемо, щоб львів’яни, які в силу обставин чи власного свідомого вибору мешкають сьогодні на вулиці, були квітками, які спільними зусиллями громади житимуть, долатимуть життєві труднощі та сповнюватимуть серця добродіїв теплом і радістю», - додає Оксана Міщенко, провідний спеціаліст Шевченківського відділу соціальної роботи Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Висаджувати крокус учасники заходу будуть на площі поблизу бібліотеки №19, (Дитячий центр розвитку «Під спільним дахом») за адресою: м. Львів, вул. Симоненка, 10.

Партнери заходу: ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя», міська громадська організація «Народна допомога - Львів», Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян, ГО «Самопоміч», піцерія Челентано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: