Синютка та Міхеіл Саакашвілі відкрили Дні бессарабської культури

На Львівщині з візитом перебуває голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі. Керівник Одеської ОДА побував на урочистостях, які відбуваються у Львові з нагоди Днів бессарабської культури.

"Дні бессарабської культури у Львові є історичною та дуже цікавою ініціативою, яка об'єднує країну, - зазначив під час прес-конференції Міхеіл Саакашвілі. - Це не чергове культурне свято, це своєрідний місточок між нашими регіонами. Це сильна відповідь нашому спільному ворогу. Я з великою радістю відвідав Львівщину і вдячний за запрошення своєму колезі Олегові Синютці".

Своєю чергою голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підкреслив, що Львівщина та Одещина спільно роблять дуже важливу для Україну справу – об'єднання нашої держави. "Вважаю, що сьогоднішній візит на Львівщину понад сотні мешканців Бессарабії стане значимою віхою в історії розвитку двосторонніх стосунків", - додав Олег Синютка.

За словами Олега Синютки, налагодити стратегічну співпрацю між Одеською та Львівською областями слід для того, щоб культурі та економічні зв'язки між двома регіонами стали ще тіснішими. "Не просто культурні зв'язки, а глобальна співпраця забезпечить зміни в Україні, народження справжньої держави без корупції і олігархів", - резюмував керівник Львівщини.

Нагадаємо, що упродовж 17 - 18 жовтня у Львові триватимуть Дні бессарабської культури, які проходять під гаслом "Зшиваємо країну". У Львові виступатимуть музичні та танцювальні колективи з різних куточків Одеської області, діятиме виставка побуту різних етнічних груп, які там мешкають. Львів'яни та гості міста зможуть посмакувати стравами бессарабської кухні на майстер-класах та презентаціях. Родзинкою кулінарної частини стане дуель мамалиги і баноша на пл. Ринок. У концертній програмі, яка триватиме упродовж 17 жовтня на площі Ринок, разом із гостями гратимуть та співатимуть львівські гурти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: