Як олігархи впливають на партії: схема на прикладі "Самопомочі"

Ледь не кожен день напередодні місцевих виборів 25 жовтня з`являються новини про те, що балотуються екс-"регіоналівці", синки кримінальних авторитетів та просто ледь повнолітні білявки.
Незважаючи на те, що прийнято Закон про державне фінансування партій, на ці вибори йде безліч кандидатів - ставленників олігархів. Ось лише один такий приклад. Всього з партії "Самопоміч" до Львівської обласної ради балотується 81 кандидат, а до Львівської міської ради - 65 кандидатів.
Серед тих, хто балотується до Львівської обласної ради, є такий собі Шпук Андрій Богданович. Народився 19 вересня 1983-о року у Дрогобичі, у 2005-у році закінчив економічний факультет Національного університету "Львівська політехніка". У 2005 - 2008-у роках працював у Пустомитівській філії ДРБД-62 інженером з нормування праці, у 2008-2010-у інженером– кошторисником у ТзОВ "Драйбуд", з 2010-о працює директором ТзОВ "Танк Транс". Підприємство це займається міжнародними вантажними перевезеннями. Заснував "Tank Trans" у 1999-о році Тарас Барщовський.
Отже, Шпук працює на Барщовського.
ШпукХто ж такий Барщовський? Це олігарх, який увійшов у сотню найбагатших людей України. Його статки на сьогоднішній день складають $87 мільйонів!
І як після цього повірити в декларацію Андрія Шпука, заповнену 22 вересня 2015-о року, про те, що його зарплата на посаді директора "Танк Транс" - одного з основних бізнесів Барщовського - за 2014-й рік склала лише 42 тисячі гривень?!
Причому в цій же декларації зазначено, що у власності Шпука та його родини - дві Тойоти 2013-о року випуску вартістю 220 і 300 тисяч гривень відповідно, та ще й Хюндай.
Зрозуміло, що і в разі перемоги на виборах потенційний депутат від "Самопомочі" Андрій Богданович Шпук буде лобіювати інтереси свого начальника. Який, мабуть, і зараз фінансово підтримує цю політичну партію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: