Чи є ви у списку виборців? 19 жовтня – останній день для перевірки

Відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" кожен виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців. Також це стосується й отримання інформації про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відмітки про нездатність виборця самостійно пересуватися.

"Якщо вас немає у виборчому списку або дані є неточними чи неповними, необхідно подати таку заяву не пізніше, як за 5 днів до дня голосування, тобто до 19 жовтня включно. Виборча комісія повинна розглянути її впродовж одного дня. Заява, подана після зазначеного строку, залишається без розгляду", - пояснив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков.

Додамо, що зміни до уточненого списку виборців вносить голова або заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії на підставі рішення суду, повідомлень органу ведення Державного реєстру виборців. Крайній термін для внесення уточнень – 18 година 24 жовтня.

Зазначимо також, що для проведення місцевих виборів 25 жовтня на Львівщині виготовлено 1 мільйон 980 тисяч іменних запрошень. Їх передали у 2 тисячі 100 дільничних виборчих комісій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: