До Львівської міської ради лідирують «Самопоміч», «БПП – Солідарність» та «Наш край», - соціологія

Львів’яни визначилися із вибором депутатів до Львівської міської ради, які відбудуться 25 жовтня. Так, відповідно до даних соціологічного дослідження, найбільше голосів у Львівську міську раду набирають партії «Самопоміч» та «БПП – Солідарність». При цьому, якби вибори відбулись 11 жовтня, то на третьому місці на виборах до Львівської міської ради опинилася б партія «Наш край». Результати соціологічного дослідження, яке провів Центр досліджень та комунікацій «Active Group» у Львові у період 10-14 жовтня цього року. Про це сьогодні, 19 жовтня, під час прес-конференції повідомив політолог, соціолог, засновник компанії «Active Group» Андрій Єременко.

Отож, за словами Андрія Єременка, якби вибори відбулись 11 жовтня, то «Самопоміч» отримала б 32,9% від усіх опитаних, що відповідає 45,8% від тих, хто проголосував би на виборах. Далі з результатом 6,9%  (9,6% ) прийшов би президентський блок, а замкнув би трійку лідерів «Наш край», за який  проголосувало б 6% опитаних, що відповідає 8,3% тих, хто прийшов на вибори. Практично ідентичний результат (беручи до уваги статистичну похибку) у «Громадянської позиції» (5,8% і 8%, відповідно) і «Свободи» (5,6% і 7,8%, відповідно). На межі прохідного бар’єру перебувають партії «Народний контроль» (4,3% від усіх опитаних) і «Батьківщина» (3,1% від усіх опитаних, що відповідає 4,2% від тих, хто визначився з вибором). 2,7% львів’ян проголосували б за Радикальну партію Ляшка. Решта партій набрала б менше як 1,5%. 8,4% відмовилися б від голосування, а ті, хто не визначився з вибором, становили б  19,8%.

Як зазначив політолог Юрій Шведа, такий результат партії "Наш край" можна пояснити тим, що багато політичних сил на місцевих виборах зробили акцент на загальнонаціональні гасла, які не зовсім відповідають місцевій проблематиці.

"Наш край" одна з небагатьох політичних партій, яка від початку кампанії задекларувала, що стоїть на засадах відстоювання регіональних інтересів, а у списку йдуть господарники, менеджери та технарі. Напевно, саме цей напрямок дав позитивні результати цього соцдослідження", - сказав Юрій Шведа.

Довідка.

Опитування провів Центр досліджень та комунікацій «Active Group» (м. Київ, www.activegroup.com.ua) методом індивідуального інтерв’ю 10-14 жовтня 2015р. Загалом було опитано 1200 респондентів у віці понад 18 років. Похибка не перевищує 2,5 %.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: