До Львівської облради проходять шість партій, - соціологія

Львів’яни визначилися із вибором до Львівської обласної ради на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня. Результати соціологічного дослідження, яке провів Центр досліджень та комунікацій «Active Group» у Львові у період 10-14 жовтня цього року сьогодні, 19 жовтня, під час прес-конференції повідомив політолог, соціолог, засновник компанії «Active Group» Андрій Єременко.

Так, відповідно до даних соціологічного дослідження, найбільше голосів до Львівської обласної ради набирають партії «Самопоміч» та «БПП – Солідарність».

За його словами, опитані львів’яни віддали б «Самопомочі» 22,4% голосів, що відповідає 30,7% від тих, хто визначився зі своїм вибором. Президентський блок отримав би 12,9% голосів від всіх опитаних (17,7% від тих, хто визначився).

Практично однакову (беручи до уваги статистичну похибку) кількість голосів набрали б партії «Громадянська позиція» (6,4% – від усіх опитаних і 8,8% – від тих, хто визначився з вибором), «Батьківщина» (6,2% і 8,6%, відповідно), «Наш край» (5,6% і 7,8%), «Свобода» (5,3%  і 7,3%).

На межі прохідних п’яти відсотків до Львівської обласної ради балансують «Радикальна партія – 4,7% від усіх опитаних, що відповідає 6,5% від тих, хто визначився з вибором. «Народний контроль» отримав би, відповідно, 2,9%  і 3,9% голосів. Представників УКРОПу до Львівської облради делегували б 1,5% опитаних львів’ян (2% від тих, хто визначився). Решта партій не набрали б 1,5%,  7,7% сказали б, що не голосували за списки до обласної ради, а 19,6%  – що не визначились з вибором.

Андрій Єременко зауважив, щодо виборів у Львівську облраду опитувались тільки мешканці Львова, тому реальні результати виборів до Львівської обласної ради можуть істотно відрізнятись.

«Соціологічні дані отримані нами говорять про дуже серйозну динаміку. Результати виборів будуть дуже сильно залежати від явки. Партія, яка при низькій явці зможе привести свій електорат отримає серйозний результат», - сказав він.

Довідка.

Опитування провів Центр досліджень та комунікацій «Active Group» (м. Київ, www.activegroup.com.ua) методом індивідуального інтерв’ю 10-14 жовтня 2015р. Загалом було опитано 1200 респондентів у віці понад 18 років. Похибка не перевищує 2,5 %.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: