Німецька компанія представила фермерам проект з виробництва біогазу

У Львівській обласній державній адміністрації відбулась нарада щодо запровадження новітніх технологій утилізації відходів в галузі свинарства.

Як розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз, в регіоні спостерігається чітка тенденція до збільшення поголів’я свиней та нарощування потужностей виробництва м'яса. Загалом в господарствах Львівщини  утримується 414 000 свиней: в сільськогосподарських підприємствах – 210 000, в господарствах населення – 204 000.

"Зважаючи на постійний приріст поголів’я свиней, перед нами постало питання утилізації відходів, - зазначила Наталія Хмиз. - Крім того, це питання потребує вирішення уже найближчим часом ще й тому, що підписано угоду про Асоціацію з ЄС і про зону вільної торгівлі.  Відповідно нам необхідно шукати шляхи приведення наших фермерських господарств до стандартів ЄС. Зокрема, варто розглянути можливість переробки відходів життєдіяльності тварин".

На нараді було презентовано інноваційні методи будівництва монолітних залізобетонних резервуарів для відходів життєдіяльності тваринництва та рослинництва з подальшою їх переробкою на біогаз та утилізацію. Проект представила концерн "Волф систем" та німецька компанія "Шмак Біогаз", які будують по 400 резервуарів в рік в усій Європі.

Як зауважила Наталія Хмиз, капіталовкладення в утилізацію відходів є величезними, однак альтернативи іншої нема. "Нарощуючи виробництво, ми повинні думати про ті території, на яких живуть люди і про забруднення навколишнього середовища, - додала Наталя Хмиз. - Тому Львівська ОДА спільно з експертами, науковцями, виробниками тваринницької продукції та компаніями, які займаються переробкою відходів на альтернативні види енергетики, напрацює програму із залученням кредитів європейських банків для запровадження цього пілотного проекту на території Львівської області".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: