У Пустомитівському районі відкрили народний дім з кінотеатром, бібліотекою та шаховим клубом

У неділю, 18 жовтня, у селі Пасіки-Зубрицькі, що у Пустомитівському районі, відкрили новозбудований народний дім. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА.

"Народний дім у Пасіках-Зубрицьких – це справжній культурний центр, - зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час урочистостей з нагоди відкриття народного дому. -  Це справжній зразок того, яким повинен бути народний дім. Ця сучасна споруда доводить одне: якщо є справжнє бажання зробити щось добре, то ні війна, ні брак коштів, ані жодні інші обставини не стануть на заваді".

За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христини Береговської, народний дім у селі Пасіки-Зубрицькі збудований з урахуванням усіх сучасних вимог до приміщень з таким призначенням. "Цей заклад можна з упевненістю назвати справжнім культурно-мистецьким центром району, - зазначила Христина Береговська. – Адже  тут розташовані бібліотека, шаховий клуб, зал для заняття вокалом та хореографією, костюмерна та гримерна кімнати і навіть кінотеатр. Окрім того, тут працюватимуть різноманітні гуртки та  секції".

Спорудження даного об'єкту розпочалося ще торік. Загальна вартість робіт становить 5,135 мільйонів гривень. "З них 4 мільйони 235 тисяч гривень виділено з районного та сільського бюджетів та 900 тисяч гривень – з держбюджету за програмою Державного фонду регіонального розвитку", - додала Христина Береговська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: