Делегація Львівщини взяла участь у фестивалі-семінарі «Без обмежень» у Німеччині

Нещодавно делегація Львівщини, до складу якої входили начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода, начальник Львівського регіонального центру "Інваспорт" Мирослав Николаєв, завідувач кафедри фізичного виховання НУ "Львівська політехніка" проф. Віктор Корягін та ін. відвідали м. Вюрцбург (Німеччина). Візит організовано у рамках двосторонньої співпраці між НУ "Львівська політехніка" (Україна) та Вюрцбургським університетом (Німеччина). Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Представники делегації Львівщини взяли участь у фестивалі-семінарі «Без обмежень» в плані реалізації проекту «Соціалізація людей з обмеженими можливостями за допомогою спорту».

"Inclusion in and through sports" ("Інклюзія через спорт") – гасло, яке реалізується завдяки проекту NOLIMITS, що проводиться на базі університетського центру спорту м. Вюрцбург. Відтак і основною темою візиту було вивчення досвіду німецьких партнерів щодо залучення людей з інвалідністю, зокрема студентів університету до занять спортом.

Юрій Майборода представив сучасний стан розвитку фізкультурно-спортивної галузі Львівщини й провів перемовини про надання міжнародної технічної допомоги у цьому напрямкові.

Впродовж кількох днів членів української делегації знайомили з концепцією надання спортивних послуг в цьому німецькому місті. Делегація відвідала реабілітаційні центри, в яких проходять реабілітацію люди з порушеннями зору. У Центрі спорту університету м. Вюрцбург було презентовано види спорту, які активно культивуються для спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, зокрема баскетбол та регбі на візках, хокей на електровізках. Члени делегації мали змогу спробувати пересуватися у візку на тренуванні, яке проводилося викладачами німецького університету.

Німецькі колеги виявили зацікавлення щодо подальшого розвитку співпраці і планують в другій половині листопада ц.р. відвідати Львівщину з відповідним візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: