Партії не готові до децентралізації - експерти

Партії, які балотуються до місцевих рад, не до кінця усвідомлюють, як і що вони будуть робити, коли виграють вибори, в умовах децентралізації.

Таку думку висловив сьогодні, 20 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «Які корективи у виборчий процес внесла децентралізація влади?»,  які відбулися у Львівському прес-клубі, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков.

- Для себе я не почув відповіді, що буде після 25 жовтня. Лише 26 жовтня і все? Які кроки будуть здійснені тими чи іншими політичними силами в частині децентралізації, чи вони взагалі заплановані чи ні, - каже він.

Його колега, аналітик ГМ «ОПОРА»  Олександр Неберикут підтримує цю думку.

- Мені здається, що представники партій не до кінця усвідомлюють, що децентралізація вже почалася. І мало хто сказав, яким чином партії будуть працювати не з додатковими повноваженнями, а з людьми, професіоналами, які запроваджуватимуть їхні програми в дію, - каже експерт.

Він вважає, що всіх представників партій. Які виграють вибори, треба буде зібрати через два тижні або через місяць знову.

- Я думаю, коли вже будуть відомі результати і будуть вже наслідки, то багато хто перегляне свою думку. Адже ми вже маємо зараз децентралізацію, до якої партії не готові, - каже Олександр Неберикут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: