У Бродах кандидат у депутати від «Свободи» побив дитину

У неділю, 18 жовтня, у містечку Броди на Львівщині кандидат у депутати від ВО «Свобода» Ростислав Дмитрів напав на підлітків, які зривали зі стовпів його політичну агітацію.

Повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на ZAXID.NET.

Троє хлопчаків віком 11-12 років йшли додому і по дорозі зривали агітки. Ростислав Дмитрів, побачивши це, налетів на хлопців. Найбільше дісталось Владиславу Худику, йому навіть довелося знімати побої. Судово-медична експертиза констатувала в хлопчика легкі тілесні ушкодження – підшкірні крововиливи на шиї, які залишились від рук кандидата.

«Він мене схопив за комір і почав душити, тоді кинув на землю, потягнув до стовпа і каже: давайте телефони, бо зараз всі зуби до стовпа виб'ю», – розповів постраждалий Владислав.

На крики дітей вибігли сусіди.

«Я вийшла з хати на подвір'я, чую: діти кричать, – каже пані Анна, яка мешкає на вулиці, де відбулась бійка. – Дивлюся, що там якийсь чоловік б'є їх. Він шарпав їх. Я підбігаю ближче, дивлюся, а то наш сусід».

Уже другий день телефон кандидата в депутати до Бродівської райради від ВО «Свобода» Ростислава Дмитріва не відповідає. Як стало відомо журналістам, не з'явився чоловік і на допит до слідчого, хоча попередньо вони домовлялись про зустріч.

Як тільки Дмитрів з’явився в мережі, то сказав, що був поза зоною, бо зараз відпочиває в Карпатах. Журналіст попросила прокоментувати недільний випадок, на що «свободівець» сказав, що поганий зв'язок і відключився.

Мати хлопця Владислава, який постраждав, Марія Худик розголосу не хотіла, бо сама є кандидатом у районну раду від «Самопомочі». Боялась, що це пов'яжуть із політикою. Сподівалась, що чоловік вибачиться. Однак замість розкаяння посипались погрози.

«Його мати жила на сусідній вулиці. Я по-людськи давала йому шанс вибачитись. Навіть в міліцію заяви спершу не написала, – каже Марія Худик. – Але в мою адресу посипались погрози. Мені сказали, що моя дитина може не дійти до школи, що його можуть побити».

Після цього батьки хлопчика звернулись до міліції. Пройшли в Золочеві судово-медичну експертизу.

«Кримінальне провадження розпочато за ознаками статті 296 частина 1 Кримінального кодексу України. Тобто хуліганство, грубе порушення громадського порядку, – пояснив начальник слідчого відділення Бродівського райвідділу міліції Андрій Гуляйгородський. – Коли міліція в неділю приїхала на місце події, чоловіка вже не було. Але ми встановили його особу».

Карається правопорушник, згідно з Кримінальним кодексом, штрафом, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

У районному осередку ВО «Свобода» відмовились коментувати подію, мотивуючи тим, що про випадок не чули і їм потрібен документ, який підтверджує, що розпочато досудове розслідування.

В міліції ж журналістам у документі відмовили, мовляв, можуть його видати лише потерпілій стороні.

Марія Худик розповіла, що про випадок всім давно відомо. У соцмережах одразу ж почали поширювати історії про «озвірілу кандидатку Марію Худик», яка сама подряпала свого сина, аби звести наклеп на конкурента.

У Бродівській міській раді зазначили, що це не перший такий випадок у місті. Кілька років тому до стовпа прив'язали хлопця, який зривав рекламу соціал-демократів. Тож мерія у 2011 році заборонила розклеювати агітки на стовпах, деревах чи стінах. Для цього є спеціальні щити в місті.

«В нас є інспектор, який займається такими справами. Наші комунальні служби спеціально приходять і зривають ці агітки. Тому що це все протизаконно», – пояснив міський голова Анатолій Белей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: