Курсанти академії Сагайдачного вже місяць харчуються за стандартами НАТО (відео)

У Національній академії сухотних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного провели підсумки першого місяця експерименту з продовольчого забезпечення Збройних Сил України — організації харчування курсантів Академії за новими стандартами, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

В рамках експерименту курсанти харчуються на суму 57,26 грн на день. Добова норма набору продуктів – не менш як три тисячі калорій. Також розроблений каталог продуктів – 248 найменувань, з яких складається тижневе меню.

За словами в.о. начальника Академії сухопутних військ полковника Олександра Сивака, на сьогодні в Академії харчується 2100 чоловік. Вартість надання послуг з харчування з урахування усіх видатків на одного курсанта становить 61,32 грн на добу.

«Вартість добового набору продуктів – 57,26 грн, витрати на комунальні послуги у перерахунку на одну особу – 1,80 грн, витрати на оплату праці – 2,26 грн. Відтепер курсант самостійно може обрати для себе холодні закуски, салати, м’ясну, фруктову, овочеву та сирну нарізки. Набір продуктів дуже великий – 248 найменувань, з яких складається тижневе меню», – сказав Олександр Сивак.

Керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, полковник Олександр Поронюк додав, що курсанти та їхні батьки задоволені таким харчуванням, ця система вдало приживеться, і більше вже не будемо повертатись до старої системи харчування.

Курсант академії, молодший сержант Тарас Коханюк розповів, що меню в навчальному закладі, покращилось у дуже багато разів, їжа стала якіснішою і різноманітнішою.

«Часто чую, як товариші спілкуються з батьками і вони просто не вірять, що у Збройних силах може бути таке харчування. Тому курсанти роблять фотографії і пересилають їх батькам, щоб ті переконалися», – сказав Тарас Коханюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: