На Львівщині стартувала програма з імунізації проти поліомієліту

Відучора по всій Україні розпочався офіційний старт додаткової трьохтурової імунізації проти поліомієліту. Додаткова вакцинація відбувається тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети.

Про це повідомив під час прес-конференції заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець у четвер, 22 жовтня.

"Вакцина розвезена по усіх областях України, доступними також є усі інформаційні матеріали, - пояснив Ігор Перегінець. - Я вважаю, що ми почали дуже ефективно і професійно, я також   впевнений, що пройдемо цей етап  якісно, безболісно і вже найближчим часом ситуація з профілактикою поліомієліту покращуватиметься. Потрібно вакцинувати щонайменше 95% дітей. Це необхідно для того, щоб підняти рівень колективного імунітету і  перервати циркуляцію поліовірусу, яка відбувається в Україні. Такий підхід рекомендований міжнародними стандартами".

За словами заступника міністра, для того, щоб подолати поліомієліт, усі діти віком від 2 місяців до 6 років у двох турах мають бути вакциновані від поліомієліту оральною поліовакциною (ОПВ). У третьому турі будуть вакцинуватися діти від 2 місяців до 10 років. Діти, які не отримали жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) та в подальшому не менше ніж через 2 тижні – щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової імунізації.

"У нас налагоджено хороший  діалог з регіональними представниками охорони здоров’я, щоб програма імунізації відбулася ефективно і професійно, - додав Ігор Перегінець. – Окрім того, дуже важливим на цьому етапі є максимальне професійне інформування населення про необхідність проведення вакцинації, адже це єдиний спосіб захистити наших дітей".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: