Субота, 24 жовтня 2015 року, в Україні - «День тиші» перед виборами

КП «Адміністративно-технічне управління» інформує, що у суботу, 24 жовтня 2015 року, на всій території України набуває чинності заборона на будь-які види передвиборчої агітації на добу перед виборами та на сам день виборів.

Нагадуємо, що, відповідно до абзацу першого частини другої статті 54 Закону України «Про місцеві вибори», політична агітація має бути припинена о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, тобто о 24 годині 23 жовтня. Також о 24 годині починається демонтаж та ліквідація усіх агітаційних матеріалів (у тому числі листівок, банерів та плакатів), відповідно до частини 11 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори».

Основне завдання «Дня тиші» - забезпечити кожному виборцю самостійність вибору, захистити його від впливу будь-яких агітаційних матеріалів, а також психологічного тиску.

«День тиші» не поширюватиметься на розповсюдження інформації, що стосується безпосередньо самих виборів, заклики взяти в них участь, роз’яснення законодавчих норм та порядку голосування.

Здійснення політичної агітації поза строками тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів (510,00-850,00 грн.), на посадових осіб – від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів (850,00-1360,00 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: