Під стінами Садового пікетували щодо незаконних забудов: Чаплінський - наступний (відео)

Сьогодні, 23 жовтня, активісти провели пікет під стінами міської ради щодо незаконних забудов та свавілля чиновників, які не реагують на порушення у сфері містобудування, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Громадські активісти принесли фотографії скандальних забудов міста з красномовними підписами. Наприклад, висотку на вул. Лукаша вони описали так: «Це той самий середній палець, що стирчить над містом, який нам показує влада».

Також активісти провели інсценізоване дійство, в якому показали, як насправді мав би боротися мер з гідрою корупції і самобудів – відрубуючи їй голову, а не плекаючи її. В інсценізації бургомістр міста Львова виніс рішення відрубати голову гідрі корупції і незаконних забудов у місті. Так, за словами протестувальників, мер Львова мав би відрубати руки Павліву (директору департаменту містобудування Львівської міської ради), який ставить свої підписи під документами про незаконні забудови.

За словами громадської активістки Олесі Дацко, що у Львівські міській раді домагалися від літа створення тимчасової погоджувальної комісії щодо вирішення спорів у сфері містобудування. Зібралися люди по 41 скандальному об’єкту. Мер погодив створення комісії, ми самі розробили положення, погодили кожне слово, та майже два місяці він його не підписував, доки ми не зареєстрували цю акцію.

«У серпні Садовий обіцяв створити комісію з розслідування злочинів А. Павліва  – і нічого не зроблено досі. На сьогодні з нами працюють активісти по 51 незаконній забудові, та знаємо ми вже, напевно, про більш як 100 об’єктів. Забудовники часто нам говорять: розумієте, ми звідси не вступимося і починають називати цифри, які вони заплатили за земельні ділянки, дозволи, що аж волосся стає дибки», – розповіла Олеся Дацко.

Водночас вона нарікає, що стосовно об’єктів незаконного будівництва міська влада не протидіє, хоча ЛМР має право подавати до суду, зупиняти будівництво.

«Наприклад, роботи у будинку 28 на площі Ринок, який є пам’яткою ЮНЕСКО. Активісти зверталися на гарячу лінію Кабміну стосовно того, що вбивають пам’ятку архітектури національного значення. Уряд це скерував на міську раду, яка склала адміністративний протокол. Але за незаконні роботи на пам’ятці національного значення передбачена кримінальна відповідальність.

Крім того, на вул. Лукаша збудували «свічку», вищу за ратушу на земельній ділянці, яка відводилася під індивідуальне житлове будівництво. У результаті в ДАБІ лише винесли припис про знесення двох верхніх поверхів.

За перебігом мітингу під стінами міської ради спостерігав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. Активісти пообіцяли, що наступною у черзі - "голова" самого Чаплінського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: