Стратегія Садового "Львів-2020", яку неможливо виконати

Автор блогу Каменяр проаналізував стратегії розвитку Львова "Львів-2020".

“Повернути Львову славу міста харчової та легкої промисловості, машинобудування, приладобудування, книгодрукування, фармації…” Це все прекрасно, це все чудово, але що для цього зробив пан Садовий і його політична сила, перебуваючи при владі 10 років? І як вони збираються “повертати славу”? Де хоч якісь цифри?

“Підвищити потужності підприємств Львова за рахунок підтримки місцевого виробника…” А як саме? Пан Сдовий буде заставляти працівників міської ради їсти цукерки “повернувшого славу” Світоча, буде заставляти працівників львівської міської ради ходити в панчохах “повернувшої славу” Львівської панчішної фабрики? А оскільки потужності треба розширювати, то пан Садовий буде заставляти ходити в панчохах також працівників міської ради чоловічої статі? А потім пан Садовий такий приходить на Світоч і Львівську панчішну фабрику і каже: “Ми вам повернули славу?!!”, “Працівники міської ради купляли цукерки і панчохи?!!” — “То взяли бігом і розширили потужності!1!!!!”… І так… луп кулаком по столі!

“Створити 30 000 робочих місць” — це прекрасна обіцянка людини, яка за 10 років не створила жодного. І ще хотілося б спитати, як то пан Садовий збирається створювати 30 000 робочих місць не маючи жодних планів і інвестиційних проектів в стадії реалізації?

“Відкрити у Львові представництва 10 провідних технологічних компаній” — Прекрасно, у Львові з’явиться Еппл і Майкрософт… Цікаво, а Біл Гейтс про це знає? 🙂

“Запровадити можливість реєстрації підприємства за 15 хв (світовий стандарт) у зручному центрі в кожному районі міста або онлайн”— хммм… а як це співвідноситься з діючими нормативно-правовими актами? Тобто не співвідноситься. І що заважало коаліційній фракції “Самопоміч” зробити юридичне підгрунтя для цього внісши відповідний закон у ВР, перебуваючи там цілий рік?

“Залучити лоукост компанії до львівського аеропорту для зручності львів’ян та відкриття нових туристичних потоків” — Для цього потрібно укласти договір з Єврокомісією про відкрите небо і скасувати (або знизити до мінімуму) аеропортові збори, наявність яких встановлена законодавчо. Ні для першого, ні для другого мер міста повноважень не має.

“Розвинути конференц-індустрію міста через залучення нових самітів та конгресів до Львова”— А що заважало це зробити за 10 років “господарювання”

Є серед цих обіцянок і цілком конкретна обіцянка: Збудувати першу (25 га) та другу черги (100 га) індустріального парку на території району Рясне-2 та нового індустріального парку в районі “Сигнівка”.

Хто хоч трохи мав справу з інвестиціями, хоч раз пробував говорити з інвесторами, то очевидно, що влада міста Львова 3 роки вела переговори з пройдисвітами і влада Львова не має жодного поняття про те, як і про що можна і треба говорити з інвесторами і як залучати інвестиції.

Тобто, результат перемовин станом на січень 2015 року — нульовий, це й підтверджується відсутністю змін до законодаства в частині інестицій. От картка законопроектів Кіраля. Як бачите, з грудня 2014 року, до червня 2015 року він законопроектів не подавав.

Таким чином, жодну з обіцянок, які дає п.Садовий льв’янам виконати не можливо. Остання конкретна обіцянка по ІТ-парку на Ресне-2, є просто давно похороненим фейком. Однак це не заважає “самому чесному меру” обіцяти зробити те, чого бути не може.

От на таких простих прикладах наглядно видно всю суть “діяльності” Самопомочі і Садового — красиві обіцянки в красивих обготках, а всередині пустота.

А також привласнення чужих заслуг:

  • люди, пройшовши через 9 кіл пекла міської ради, через різноманітні складні, довготривалі і корупційні погодження, облаштували кафе і ресторанами центральну частину Львова — “це заслуга Садового, який розвиває туризм”
  • люди розвинули свій ІТ-бізнес, без жодної допомоги з боку міської влади — “Садовий розвиває ІТ-бізнес”. При цьому Садовий, “розвиваючи ІТ-бізнес” вже забув про те, що він “розвиває туризм”, бо в Стратегії-2020 колись пріоритетної галузі (туризму) вже немає.
  • Уряд азірова, готуючись до Євро-2012, відремонтували дороги і інфраструктуру у Львові — “Садовий відремонтував дороги”

І так далі і тому подібне… А що Садовий? — А Садовий і далі штовхає “солодку лободу” своєму електорату, вважаючи їх за бездумний скот, який здатен жерти будь-які обіцянки.

P.S. Спішу засмутити тих, хто буде мені закидати те, що я свідомо “мочу” Самопоміч і Садового. Так, знаючи ситуацію у Львові далі і ширше затишного кафе в центрі міста, я ніколи не був симпатиком цих “пустишок”.

Але після того, як вони відверто брехали в пресі, перекручуючи зміни до Конституції і розказуючи, що “ДНР і ЛНР буде у нашій Конституції”, що спричинило страшну трагедію 31.08.2015 і смерті невинних людей, я вважаю цю політичну силу не тільки черговим втіленням популізму і пустослів’я, а й відверто деструктивною і ворожою щодо України політичною силою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: