У Самборі за кандидата агітують діти

 У Самборі Львівської області спостерігач ОПОРИ зафіксував  роздачу агітаційних матеріалів дітьми приблизно 13-15 років. Серед матеріалів були газета, листівка та календарик.

Довготерміновому спостерігачу ОПОРи Наталії Галун вдалося поспілкуватися з відповідальним за розповсюдження цих агітматеріалів. Ним виявися кандидат в депутати до Самбірської міської ради Липак Олег, 1996 року народження, висунутий Конгресом Українських Націоналістів. Зі слів Липака, він не вбачає нічого незаконного у роздачі агітаційної продукції дітьми.

Володимир Дублянко, заступник керівника КУН, на запитання спостерігача хамовито відповів іншим запитанням - «А що дітям не можна агітувати?». Після цього, він погрожував, що напише на представника ОПОРИ заяву в міліцію і кинув слухавку.

ОПОРА роз’яснює кандидатам, що відповідно до ч.3 ст.54 Закону України “Про місцеві вибори” передвиборча агітація може здійснюватися в будь-яких формах та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції та законам України. Стаття 188 Кодексу законів про працю не допускається прийняття на роботу осіб молодше шістнадцяти років. За згодою одного із батьків або особи, що його замінює, можуть, як виняток, прийматись на роботу особи, які досягли п'ятнадцяти років. Волонтерською діяльністю діти від 14 до 18 також можуть займатися лише за згодою батьків (усиновлювачів), а особи до 14 років не можуть бути волонтерами взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: