"Свобода" виявила порушення на виборах, - хроніка

25 жовтня 2015 року в Україні відбуваються місцеві вибори. Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода» наживо висвітлюватиме перебіг голосування. Стежте за оновленням новин на офіційному сайті: http://svoboda.org.ua/, Фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/svoboda.ua та Твіттер-акаунті: https://twitter.com/vo_svoboda.

11:00. Київ

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок уже проголосував у Дарницькому районі столиці на дільниці №800116.

«Виборча кампанія для «Свободи» була дуже складною, бо більш ніж у половині областей наші кандидати або ув’язнені, або перебувають під цілодобовим домашнім арештом. Близько сотні активних партійців разом із керівництвом партії постійно викликали на допити у столиці, відповідно, нормально вести кампанію було нереально. Це відверті політичні репресії!

Ми очікуємо на масові фальсифікації, бо влада має дуже низьку підтримку серед українців. Зараз, звісно, виглядає усе ніби гарно, але маємо вже сигнали, зокрема з Одеси, що зафіксовано «каруселі», у Вінниці значна частина дільниць не відкрилася. Очевидно, що найгрубіші фальсифікації відбуватимуться ближче до завершення голосування та під час підрахунку голосування», – заявив Олег Тягнибок.

10:40. Кіровоград

Одночасно з місцевими виборами в Кіровограді відбувається незаконне опитування щодо перейменування міста. Як повідомив кандидат на посаду міського голови Кіровограда Сергій Капітонов, «б’юлетні» з переліком назв видають за списком при наявності паспорта мешканцям кожного конкретного округу. «Дивляться на прописку, але не позначають, хто вже проголосував. Тобто теоретично одна й та сама людина може приходити через кожні півгодини і голосувати за назву міста повторно. Безглузде витрачання грошей з міського б’юджету, адже про законність результатів подібного «опитування» навіть не йдеться», – підкреслив Сергій Капітонов.

10:15. Київ

У Солом'янському районі столиці на дільницях повністю відсутня інформація про кандидатів – не надали із ТВК. На дільниці №800943 зупинено спробу винести б’юлетень.

10:10. Буковина

У Чернівцях після відкриття дільниці №730498 виявлено грубе порушення: понад 400 б’юлетенів – з иншого округу. Станом на 10:05 дільниця припинила роботу. Голова зазначив: «Потрібні б’юлетені будуть додруковуватись». Складено акт про порушення.

10:05. Закарпаття

24 жовтня в Хусті на дільниці №210794 за уточненими списками зареєстровано 21 виборця, що голосуватиме вдома. Однак за попередніми списками їх було лише 4. Кандидат у депутати Хустської міської ради від ВО «Свобода» Валерій Янюк домігся, аби члени ДВК перевірили достовірність уточнених списків. У ході перевірки лише трьох осіб, які мають голосувати вдома, виявилося, що ці люди здорові, здатні самі піти на дільницю і жодних заяв вони не писали. Скаргу на ці дії одразу було подано до ТВК. Є достовірна інформація, що скарга так і залишиться нерозглянутою. голова ТВК – Текза Микола Юрійович («Солідарність»).

Тим часом в Ужгороді біля дільниці №210720 невідомий опитував людей як представник екзит-полу, однак жодного посвідчення не пред’явив. На дільниці №210735 зафіксовано виніс б’юлетеня за межі дільниці. Зараз на місці працюють правоохоронці.

10:00. Черкаська область

У селі Райгород на дільниці №710255 у б’юлетені кандидат від ВО «Свобода» Володимир Мирошниченко зазначений як кандидат від Соцпартії.

09:40. Кіровоградська область

Дільниця №350417 (село Левківка), Новоархангельський район. При відкритті дільниці виявилося, що з’явився витяг зі списку виборців, де є 27 прізвищ осіб, які виявили бажання голосувати вдома, але заяв та медичних довідок спостерігачу Наталії Терновенко показати не змогли – їх просто не було в ТВК. О 09:00 складено відповідний акт про порушення, о 09:24 на дільницю привезли заяви та довідки, які повинні були бути там ще вчора. Але при ознайомленні із заявами спостерігач виявила, що всі 27 заяв написано трьома однаковими почерками.

09:30. Запоріжжя

На дільниці №230825 затримано особу зі списками виборців. Міліція складає протокол.

09:10. Харківщина

У передмісті Харкова, у селищі Пісочин, проголосував кандидат на посаду Харківського міського голови від ВО «Свобода» Ігор Швайка. Свободівець приїхав на дільницю разом зі своїми дітьми Софією та Тарасом. «Нині важливий день у житті кожного українця. В нинішніх умовах місцеві вибори набувають надзвичайної ваги, а тому мешканці усіх українських міст і сіл, зокрема мого рідного Харкова, мають прийти на дільниці і зробити свідомий вибір. Порядок денний цих виборів ширший за повноваження місцевого самоврядування. Фактично українцям сьогодні належить обирати між поверненням до старого, з усіма ознаками нещодавнього режиму, і справжнім шляхом становлення і зміцнення української нації та держави», – наголосив Ігор Швайка.

09:05. Миколаївська область

Дільниця №480223 (смт. Врадіївка) розпочала свою роботу лише о 08:56. Деякі виборці не дочекалися відкриття і розійшлися.

09:00. Полтава

У Полтаві на дільниці №531239 спостерігачі від «Свободи» зафіксували спробу підкупу виборців. Спостерігач помітив скупчення людей біля автівки, в якій перебувала жінка зі списками виборців. Відповідно до цих списків, особи, які проголосували за певного кандидата, в цьому випадку за кандидата від «БПП»-«Солідарність», мали отримати певну винагороду. Небайдужі люди викликали юристів та міліцію. Було складено акт про порушення законодавства. Зараз цим питанням займаються правоохоронні органи. Про схожу ситуацію із підкупами повідомляють із дільниць №№531243, 531237, 531196.

09:00. Буковина

В с. Рідківці Новоселицького району голова ДВК №703278 не впускала у приміщення дільниці спостерігачів до 08:30. Самостійно розкрила б’юлетені і опломбовувала урни. У зв’язку із порушенням складено акт.

08:45. Черкащина

Члени ДВК №7108896 (Канівський район) відмовилися реєструвати спостерігача від ВО «Свобода».

08:40. Львівщина

У  селі Урич Сколівського району Львівської области дільниця №461152 відкрилася на пів години пізніше – о 08.30.

08:35 Львівщина

У місті Новий-Розділ дільницю №461751 відкрили о 08:20.

08:30. Хмельницький

ДВК №681434 (Ліцей сфери послуг). З початком голосування на виборчих дільницях почали свою діяльність фальсифікатори. Спостерігач від провладного кандидата на посаду міського голови Сергія Манзія («БПП»-«Солідарність») отримав від члена дільничної комісії б’юлетень і намагався винести його за межі дільниці. Викликано міліцію.

О 15:00 відбудеться брифінг керівника Юридичної служби ВО «Свобода» Олега Бондарчука з приводу зафіксованих порушень та загальної ситуації з перебігом голосування по всій країні. О 21:00 очільник Центрального штабу ВО «Свобода» Андрій Мохник підіб’є перші підсумки дня. Брифінги відбудуться за адресою: м. Київ, вул. Лютеранська, 21/12, офіс 6. Реєстрація представників ЗМІ – на місці за пів години до початку брифінгу. Контактна особа – Христина Равлюк: (067) 753-02-68.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: