У Галереї ЛНАМ презентують Арт-проект «взаємоДІЯ»

У середу, 28 жовтня, о 16:00 в Галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття сучасного мистецького проекту «взаємоДІЯ» творчої групи Gaieva/Panchyshyn, який демонструє напрацювання двох молодих митців із різних регіонів України у напрямку contemporary art та порушує проблему нестачі живого спілкування в сучасному світі. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР

Творча група Gaieva/Panchyshyn (Лесь Панчишин – Львів, Аліна Гаєва - Дніпропетровськ-Київ) – незалежні художники, що працюють в різних напрямках contemporary art та сучасного живопису, була створена в листопаді 2013 року. Ця дата стала доволі симптоматичною і знаковою. Об'єднавшись в творчий союз, художники поєднали два світогляди, дві точки зору, дві частини держави. Працювати над проектом “взаємоДІЯ” вони почали на початку 2014р., сформувавши його в єдину концепцію, зійшовшись на спільній темі, в основі якої лежить нездатність до діалогу, проблеми культурної пам’яті та проблема замовчуваних тем. Автори проекту звертають увагу на дослідження людських чуттєвих потреб в цифрову добу; намагаються зрозуміти, які контакти ми втрачаємо й набуваємо. Автори пропонують дослідити спілкування, людські почуття й форми емпативних контактів як предмет конфлікту (з мистецької точки зору).

За словами організаторів, проект має на меті привернути увагу глядача до проблеми браку живого спілкування в сучасному світі. Адже воно необхідне для кожного - реальний контакт без посередництва нових технологій та соціальних мереж. «Так, цифрові інновації є невід’ємним елементом життя ХХІ століття, благом цивілізації, що стирають кордони й створюють свою віртуальну реальність, однак, емоджі, смайли, обмежена кількість знаків у текстових повідомленнях, система «більше фото – менше тексту» дещо стерилізують, стандартизують вияви та проживання людських почуттів. Навіть використовуючи можливості відеозв’язку, люди все одно залишаються у рамках певних обмежень, віднайти за цим реальні емоції, реальних людей майже неможливо. Цифрова реальність затягує, дає нам системні підказки (які однаково не є повноцінними чи влучними), захоплює своєю видимою логічністю, стрункістю та безпекою, проте поступово змушує все більше забувати про магію дотику, першого поцілунку, магію, що розливає тепло по жилах після зустрічі поглядами з випадковим незнайомцем. Сьогодні змінилися умови існування, але найголовніше не забувати, що за екранами ховаються все ті ж люди; їхню неповторність можна перечитувати, як книгу - з дня у день. І вони потребують реального себе, вони потребують реального тебе. Ми всі досі маємо потребу в реальному контакті. Проект «взаємоДІЯ» закликає не витрачати час на «світ ілюзій», не ховатися від справжнього «Я» за вигаданими профілями. Що ми знаємо про спілкування між людьми? Про спілкування в широкому його значенні? Про природу людських контактів?», - зазначають організатори.

Проект “взаємоДІЯ” не є сталим, він постійно змінюється, доповнюється, набуває нових сенсів та форм.

Запрошуємо ознайомитись із творчістю молодих митців у Галереї ЛНАМ!

Експозиція проекту “взаємоДІЯ” триватиме з 28 жовтня до 7 листопада 2015 р.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича,38 (подвір’я лабораторного корпусу)

Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 16:00

Контакти: [email protected], тел.: (032) 253 35 12

Офіційна сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/galleryLNAM

Довідка про авторів

Лесь Панчишин – народився 1991 р. у м. Новий Розділ (Львівська обл.). 2006-2012 рр. – навчання у ЛДКДУМ ім. І.Труша, 2015 р. закінчив кафедру художньої кераміки Львівської національної академії мистецтв (ОКР «Магістр»). Творча діяльність: персональні проекти: «ЧеLOVEки» (Львів, Київ, 2015 р.), ”2 хвилини за кавою” (Дніпропетровськ, 2015 р.,), «Сила» (Тернопіль, 2015 р.), It’s not ok. Чорна Ящірка (Дніпропетровськ, 2014 р.); Весь Лесь. Книгарня Є. Івано-Франківськ, 2013 р., та ін. Учасник багатьох групових виставок, серед яких «Взаємодія» США, Нью Йорк, 2015 р., виставка молодого українського мистецтва у галереї EVARTSPASE, м. Женева, Швейцарія, виставка в рамках «Книжкового Арсеналу-2014»,  Мистецький Арсенал, м. Київ, виставка «Громадянській Містицизм». Музей проблем Сучасного Мистецтва. Київ, 2014 р., ряд виставок Slava Frolova Group у (Львів, Київ, Одеса, 2014 р.) та ін. Активно працює у різних жанрах сучасного мистецтва (живопис, інсталяція, графіка), займається режисурою, фотографією та музикою.

Аліна Гаєва – народилась 1986 р. у м. Дніпропетровськ. 2010 року закінчила Придніпровську державну академію будівництва і архітектури, за спеціальністю «Архітектура». Персональні проекти: виставка живопису і графіки «13» (ілюстрації до збірки поезій Сергія Жадана «Вогнепальні й ножові»), експериментальний центр сучасного мистецтва «Чайна фабрика», Одеса та муніципальна галерея, Харків, 2013 р.; виставки «Присутність» 2012 р. та «Очима дитини» 2014 р. в незалежній галереї «Bunkermuz», Тернопіль; персональна виставка графіки в галереї-книгарні «Чорна Ящірка», Дніпропетровськ, 2011 р.; виставка графіки і текстильних ляльок «Різдво». Посольство України в Німеччині та ін. Учасник багатьох мистецьких проектів та фестивалів, зокрема, виставка молодого українського мистецтва, галерея EVARTSPASE, Женева, Швейцарія, 2014 р.; «ГогольФест-2013», Київ; «Громадянський містицизм», Інститут проблем сучасного мистецтва, Київ, 2014 р.;«Art Injection: Пир во время чумы», Донецьк,2014 р.;проект SlavaFrolova-Group, Одеса, 2013 р. Роботи знаходяться в приватних колекціях України, Польщі, Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: