Департамент культури ЛОДА проводить конкурс "Історія, що нас об'єднує"

Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада оголошують Всеукраїнський конкурс наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує».  Про це повідомила прес-служба ЛОДА

Мета цього конкурсу - сприяння молодим історикам, які прагнуть вивчати малодосліджені та контроверсійні питання української історії; заохочення суспільного обговорення цієї проблематики та правдивого висвітлення подій минулого, консолідації українського суспільства і поглиблення знань з історії України.

Тематика Конкурсу: "Незвичайні долі звичайних людей на зламі історії".

Особливо підтримуватимуться теми досліджень, які присвячені історичній антропології, історії повсякдення, мікроісторії, зокрема пропонуються теми "Людина у вирі ХХ століття", "Репресії у ХХ ст", "Історія повсякдення ХХ ст", "Боротьба за ідею у ХХ ст", "Сучасна історія. "Євромайдан", "Революція гідності", АТО.

Об’єктом дослідження, можуть бути, як відомі історичні діячі, так і ті, кого відносять до так званих "пересічних людей". Цікавою є доля людини в контексті доби. Просимо оминати добре досліджені постаті, або, якщо наполягаєте саме на такій особі, ви повинні переконати, що дослідження буде принципово новаторським.

Учасниками конкурсу можуть бути студенти та аспіранти вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заявки до 25 листопада цього року. За адресою: 79008 м. Львів, вул. Винниченка,14, Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА (відділ мистецтв та розвитку культурних проектів) з позначкою "Конкурс" , e-mail: [email protected], [email protected] Телефон:(032) 261-22-27; 0672680521 Факс: (032) 261-25-93.

Реєстрація заявок для участі у Конкурсі здійснюється Департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації з дня опублікування офіційного повідомлення.

Конкурс проводиться у два етапи.

На першому етапі заявки на участь у Конкурсі розглядаються на відповідність за формальними ознаками (Конкурсна комісія приймає рішення щодо відповідності поданих матеріалів умовам Конкурсу та щодо реєстрації претендента як учасника Конкурсу, або відмови у реєстрації у випадку невідповідності матеріалів вимогам Конкурсу) (структура заявки).

На другому етапі Конкурсна комісія проводить оцінювання заявок і визначає 12 переможців. Список визначених переможців публікується на сайтах Львівської обласної державної адміністрації, обласної ради та видання "Історичної правди" в термін до 04.12. 2015 року.

Після оголошення переможців Конкурсна комісія затверджує список наукових керівників із супроводу досліджень.

Департамент з питань культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації на підставі протоколу Конкурсної комісії готує розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації про виплату премій переможцям Конкурсу та їх науковим керівникам.

Переможці проводять наукові дослідження відповідно до задекларованих у поданих заявках концепцій і звітують про виконання зобов’язань перед Конкурсною комісією до 05.09.2016 року.

Дослідження переможців публікуються на сайті видання "Історичної правди" та рекомендуються Конкурсною комісією до фахових видань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: