Львівські спортсмени визначили, яким має бути скейт-парк на вул. Б.Хмельницького

З серпня 2015 тривають роботи по облаштуванню нового громадського простору у місті - міні-парку на вулиці Б.Хмельницького. Громадський простір має кілька зон активності, найбільшою з яких є спортивний майданчик. Про це повідомила прес-служба ЛМР

Міська рада запропонувала мешканцям широке обговорення типу спортивного майданчика. Мешканці міста та майбутні активні користувачі скейт-парку через громадські обговорення, експрес-опитування та обговорення в мережі з незначним відривом надали перевагу ідеї скейт-парку з двома умовами. Фігури будуть різного рівня складності, передусім початкового, та майданчик не буде створювати значного шуму для мешканців прилеглих будинків. Другим за популярністю був варіант облаштування баскетбольного майданчика, але був відкинутий, зважаючи на близькість автомагістралі.

Шевченківська районна адміністрація отримала три пропозиції облаштування скейт-парку від підприємців з Києва, Кривого Рогу та Львова. Пропозиції опублікував на своєму блозі громадський активіст та працівник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк (http://alex-shutyuk.livejournal.com/313779.html). В результаті голосування у блозі  львів’яни надали перевагу пропозиції львівського виробника  Elements-team. Проте, в кожному другому коментарі йшлося про те, що вирішити таке питання мають безпосередні спортсмени та любителі скейт-бордингу та інших екстремальних вирів спорту.

Для прозорості процесу управління молоді, сім’ї та спорту зібрало робочу групу з львівських спортсменів. Виробники запрезентували свої пропозиції та обговорили їх з учасниками робочої групи.

У важкій дискусії перевагу було надано компанії Elements-team зі Львова, яка запропонувала металевий каркас для фігур парку, що дозволить замінити фанеру в момент її зношення без заміни каркасу, а також наситила невелику площу парку фігурами різних рівнів складності. На вибір підрядника середовищем львівських скейт-бордерів вплинуло також те, що виробник є членом львівського середовища. Середовище львівських спортсменів висловили готовність контролювати якість створених фігур. Зауваження до пропозиції полягали у тому, що фанера російського виробництва в обов’язковому порядку має бути замінена більш якісним аналогом неросійського виробництва Також майданчик буде повністю огороджено На вході буде табличка, на якій зазначатимуться, що діти до 16 років можуть користуватися майданчиком тільки під наглядом дорослих, а також, що майданчиком можна буде користуватись лише з 8:00 до 22:00 год.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: