Депутатом ЛОР став кандидат, який отримав лише четверте місце на окрузі

Нова виборча система спричинилася до низки казусів, коли результати голосування виборців прямо суперечать визначенню переможця. Наприклад, депутатом Львівської облради у Буському районі став кандидат, який отримав лише четверте місце на окрузі, а троє його конкурентів зі значно вищою підтримкою залишились без мандата. «Як і передбачалося, виборча система принесла купу несподіванок як виборцям, так і кандидатам зі штабами. Перемогти в окрузі виявилося занадто мало для того, щоби стати депутатом», – пише політичний оглядач Володимир Семків у статті «"Убиті" округи» на сайті Zbruc.eu.

Загалом без власних депутатів облради залишились виборці понад чверті округів на Львівщині, зате 13 округів будуть мати по два депутати.

У третині округів переможці залишилися без мандатів – загалом ідеться про 33 кандидатів, котрі фінішували першими в округах. Натомість 11 кандидатів таки стануть депутатами, хоча програли на окрузі, але показали кращий відсотковий результат, ніж інші кандидати від цієї ж партії.

Показовий приклад – округ №40 на Жидачівщині: тут розіграли два мандати, та жоден із них не перепав фаворитові: Богдан Кук («Солідарність») із 26,01% завершив гонку без призу, зате два його суперники зі значно меншим показником здобули по мандатові: Андрій Чад («Свобода») – 19,36% і Галина Козяр («Громадянська позиція») – 14,97%.

Та найбільш красномовною є ситуація в окрузі №33 у Буському районі. Депутатське крісло отримає Петро Жукровський («УКРОП»), котрий спромігся лише на четверте місце на окрузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: