Львів зробив перший крок до впровадження е-оплати за проїзд у транспорті

Львівська міськрада спільно з Ощадбанком та MasterCard презентує новітні сервіси для мешканців міста. Так, сьогодні в приміщенні Ратуші відбулось підписання Меморандуму про тристоронню співпрацю, яка передбачає впровадження оплати безконтактними картками MasterCard у міському електротранспорті.

Підписання Меморандуму – перший крок до впровадження е-квитка у Львові. Співпраця передбачає встановлення на 2 лініях львівського трамваю спеціальних терміналів, за допомогою яких можна буде розраховуватись за проїзд безконтактними платіжними картками MasterCard. Це ж стосується і Карток львів’ян, розроблених на системі MasterCard. Окрім цього, картка учасника АТО даватиме можливість користуватись електротранспортом безкоштовно. Встановити такі термінали обіцяють до кінця першого кварталу наступного року.

Безконтактно оплатити проїзд буде просто: достатньо піднести банківську карту MasterCard до терміналу, розташованого на поручні. Суму, що відповідає вартості проїзду, буде автоматично знято з рахунку без жодних додаткових комісій. Оплату підтвердять звуковий і світловий сигнали.

«Ощадний банк разом із компанією MasterCard успішно реалізував цей проект у Києві: заплатити за проїзд безконтактною карткою можна у метрополітені, фунікулері та швидкісному трамваї. Можемо констатувати – послуга зручна та популярна! Тож готові працювати, щоб у найближчому майбутньому її оцінили Львів’яни», – підкреслює Андрій Пишний, голова ПАТ «Ощадбанк».

«Підписання меморандуму про співпрацю з ЛМР та запуск безконтактних розрахунків у трамваї – великий крок. Ми дуже раді, що тепер і мешканці Львова зможуть сплачувати за проїзд у найбільш сучасний та зручний спосіб – своїми безконтактними банківськими картками. Це дуже зручно, швидко і безпечно», – відзначає Сергій Францишко, віце-президент з розвитку бізнесу представництва MasterCard Europe в Україні.

Пасажири матимуть можливість сплатити за проїзд карткою будь-якого банку, обладнаною технологією безконтактних розрахунків MasterCard. Екваєром платежів за цим проектом виступить АТ «Ощадбанк». Безконтактну банківську карту MasterCard усі охочі зможуть оформити в одному з 14-ти банків-емітентів: АТ «Ощадбанк», ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», ПАТ «Банк Форвард», ПАТ «КРЕДОБАНК», АТ «ОТР Банк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Альфа-Банк», ПАТ «БАНК ВОСТОК», ПАТ «Комерційний банк «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «Укрсоцбанк», АТ «УкрСиббанк», АТ «Укрексімбанк», ПУАТ «ФІДОБАНК».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: