Митрополит Андрей Шептицький завжди дбав за свою духовну отару, - Гузар (відео)

Сьогодні, 30 жовтня, з нагоди ювілею – 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького у НУ «Львівська політехніка» розпочалась міжнародна конференція, присвячена митрополитові, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

У рамках конференції проведуть круглий стіл «Андрей Шептицький: погляд церков та релігійних спільнот у світі», три тематичні сесії, присвячені: богословсько-екуменічній спадщині, суспільно-політичній та економічній діяльності, мистецько-культурній спадщині Митрополита Андрея.

Також на урочисте відкриття приїхав Блаженніший Любомир кардинал Гузар, де звернувся до присутніх з привітальним словом

«Цього року Україна вшановує митрополита Андрея в дуже багатьох місцевостях і в різних формах, – друкують твори митрополита і твори про нього, створюють музичні композиції, ставлять пам’ятники та багато іншого. У всьому цьому усі підкреслюють багатогранність його діяльності», – сказав Любомир Гузар.

Також Любомир Гузар додав, що Митрополит Андрей завжди дбав за свою духовну отару, і як добрий пастир йшов перед своїми вівцями.

«Чи можна людину такого широкого діапазону, духовної глибини описати одним словом? Митрополит Андрей – душпастир, бо він завжди дбав за свою духовну отару, і як добрий пастир йшов перед своїми вівцями, шукав для них добірних, чистих полонин. Він готовий був своє життя віддати за ближнього. Він – справжній душ пастир, який вірив у цінність людини, її гідність», зазначив кардинал.

Додамо, що 31 жовтня продовжиться на Філософсько-богословському факультеті УКУ (Конференц-зал, вул. Хуторівка, 35-а), початок о 10:00. Цього ж дня ввечері учасники зберуться у Львівському національному музеї імені Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20) для знайомства з експозицією.

Завершиться симпозіум 1 листопада у соборі св. Юра Архиєрейською Літургією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: